måndag 28 december 2009

De ovälkomna flyktingbarnen

5 barn på flykt från kriget. De blev smugglade in till Sverige i en container. I 18 dagar satt de i den. Därefter så dumpades dom av i en skog i kyla o snö. De hittade en järnväg som de följde. Hade de inte gjort det så hade de förmodligen frusit ihjäl.

De har fått tillbringa juldagarna i Höglandskyrkan och idag tar Sävsjös myndighet hand om dom. Vad kommer nu att hända? Ska de få stanna eller ska de skickas tillbaka?

Jag hoppas det visas lite mänsklighet nu så att de stackars barnen får stanna.

Jag har själv barn omkring deras åldrar. Bara tanken på att något barn ska få uppleva något sådant är skrämmande.

Det är skrämmande att bara komma till ett nytt land. De kan inte språket och de är vilsna. Det var skönt att någon tog hand om dom när de väl behövde det. Nu hoppas jag på en fortsättning på den handlingen av någon vänlig själ!

Det är trots allt barn det handlar om. Hur de kom hit spelar mindre roll egentligen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Shadow Word generated at Pimp-My-Profile.com

Follow En 7 barnsmammas vardagsliv BloggRegistret.se

10 kommentarer:

 1. Har du funderat på om dessa barn har föräldrarna kvar i hemlandet? Tycker du att det ska utredas innan man fattar några beslut?

  SvaraRadera
 2. Du är lite naiv fröken.
  http://www.sr.se/jonkoping/nyheter/artikel.asp?artikel=3336706

  SvaraRadera
 3. Nu börjar bubblan redan krackelera. Efter bara ett par dygn ute i media börjar solskenshistorian om Frostmobarnens heroiska insatser svärtas ner. Polisen tror nämligen inte på de ensamkommande! Deras historia stämmer inte enligt Jönköpingspolisens talesman. Nu börjar ett dyrt och onödigt utredningsarbete för att söka ta reda på från vilket annat land de har blivit avvisade från. Ordningmakten köper inte deras välansade popfrisyrer, västerländska hippa kläder och laddade + tankade mobiltelefoner utan tror att de funnits här en längre tid, gjort sig av med sina papper och gör ett nytt försök att landa PUT.

  http://www.sr.se/jonkoping/nyheter/artikel.asp?artikel=3336706

  SvaraRadera
 4. Vad är problemet? Man blir avkastad när man vägrar köpa biljett på tåget. Det blir alla. Annars är det ju ingen idé att köpa biljett öht?

  SvaraRadera
 5. Det är synd om dina barn så godtrogen som du är.
  Allemand

  SvaraRadera
 6. Lotta...visst har jag funderat på det och naturligtvis måste det ju utredas för man måste ju veta vad som hänt.

  Anonym och Calle...nej jag anser mig inte vara naiv. Jag vet att möjligheten finns att det inte är så som pojkarna säger, men oavsett så är det barn vi pratar om.

  SvaraRadera
 7. Brukar man kalla ungdomar som i Sverige skulle gått i gymnasium för barn? :/

  SvaraRadera
 8. Angelica...barn som är 14 år går knappast i gymnasiet. Inte ens här i Sverige. Man är barn då man är under 18 år så ska vi vara korrekta så finns det bara en "vuxen" bland de 5.

  SvaraRadera
 9. Hela detta landet verkar bara bestå av en massa lögner och blåögda svenskar, Ni som bor i på en liten ort nånstans i skogen. Var väldigt glada att ni slipper leva i en stad som ständigt står i lågor. Ett bra tips är att inte tro så mycket på svensk media när det handlar om snyfthistorier för såkallade "flyktingar". Får man för sig att söka asyl i nått land så yrar man knappast runt så som dom här har gjort. Polien borde istället göra en riktigt utredning om vad dessa 5 individer (knappast nån under 18 ) verkligen gjorde i sverige. Näör fick dom för sig att som skulle söka asyl ? Troligtvis efter polisen tog dom... "PLAN B.. sök ASYL "

  SvaraRadera
 10. Varje ankarbarn som kommer till Sverige kostar 1900:- per dygn enligt Migrationsverket. För 1900:- kan man rädda livet på 8 svårt undernärda barn i deras hemland - eller 20 barn från att dö i kolera enligt läkare utan gränser. Så ska man hårddra det kostar det 8-20 liv per dag för varje s k ensamkommande flyktingbarn. Värt att tänka på...

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...