tisdag 19 januari 2010

Haiti behöver DIN hjälp

Hjälpen når fram men mera pengar behövs!
Förra veckan drabbades Haiti av en enorm jordbävning och Röda Korset startade en insamling omedelbart. Vi vill tacka alla våra givare för många, generösa gåvor. Hjälpbehoven är fortfarande stora och insamlingen fortsätter. Röda Korset var en av de första organisationerna på plats och kämpar med att ge första hjälpen, förse människor med rent vatten och bidra med medicinskt stöd till sjukhus. Femton katastrofteam från Röda Korset är eller kommer de närmaste dagarna att vara i fullgång, däribland ett fältsjukhus, tre hälsokliniker och två vatten- och sanitets-team.

Den vädjan om stöd för Haiti som Internationella Röda Korset gick ut med tidigare i veckan har nu så gott som tiodubblats för att kunna bistå 300 000 människor under tre års tid. De omkring 740 miljoner kronor som Internationella Röda Korset nu vädjar om kommer att användas dels för akuta insatser, som att omedelbart fokusera på att minska riskerna för vattenrelaterade sjukdomar, och dels för att på längre sikt återuppbygga både bostäder och infrastruktur.

- Maskineriet är igång och hjälpen rullar in. Det är en kamp mot klockan och i förhållande till att rädda liv kan vi aldrig vara tillräckligt snabba. Flygplatsen i Port-au-Prince är visserligen till vissa delar obrukbar men den har varit delvis öppen ända sedan katastrofens andra dag och bland annat har nödhjälp från Röda Korset kunnat flygas in. Själv har jag åkt med i en lastbilskonvoj med katastrofhjälp från grannlandet Dominikanska Republiken, säger Maude Fröberg, från Röda Korset.

Hjälpen når fram men mera pengar behövs! Tack för din gåva!

Det här räcker pengarna till:
100 kronor räcker till fyra vattendunkar
200 kronor räcker till köksutrustning för en hel familj
350 kronor räcker till tio filtar
500 kronor räcker till utrustning för att reparera hus och få tak över huvudet
1 000 kronor räcker till sju hygienpaket

» Läs mer om Röda Korsets insatser på plats i Haiti

« « « Skänk en gåva! Klicka här » » »


Svenska folket har redan skänkt 50 miljoner men som det känns så är det bara en droppe i havet. Man ser bilderna på hur det ser ut. En hel stad är begravd.

Haiti behöver verkligen DIN hjälp!


svd - Sydöstran - Svenska YLE - Sydsvenskan -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...