söndag 31 januari 2010

Tak över huvudet

Inga barn ska ska vräkas från sina hem. Det anser folkhälsominister Maria Larsson (KD) och hon är beredd att skärpa socialtjänstlagen.

Det var ju på tiden isf! Varför tog det så lång tid att göra något åt det?

Många barn hamnar alltid i kläm när tex föräldrarna vräks från sina hem pga olika orsaker. Barnen mår dåligt då de inte har något hem att gå till och när barn mår dåligt som ung så mår de kanske inte bättre då de blir äldre. Det som händer och sker i barnåldern ger konsekvenser i vuxen ålder.

Långsökt?

Nej jag tror inte det. Det ena ger det andra hela tiden. Som förälder gör man allt för att familjen ska ha det bra. Man kämpar och sliter för att få vardagen att gå i hop. För några går det som en dans och för vissa går det mindre bra.

En del blir av med sina jobb och de börjar stämpla. Räkningarna läggs på hög för att det finns inga marginaler för dom att kunna betala dom. Man hamnar hos kronofogden och får fler utgifter på sig.

Den stackare som nu har kämpat på att försöka behålla det lilla den har kvar får kämpa för att kunna behålla sin bostad, men kronofogden eller de som vill ha sina pengar gör allt för att få sina pengar. Det spelar ingen roll om de sätter en barnfamilj på gatan.

Det är ju inte deras bekymmer.

Huset säljs och då står det en kämpande familj kvar och har inte ett tak över huvudet.

Det är så lätt att hamna där. Man har läst om välbergade familjer som hamnat på gatan pga den ekonomiska situationen. De som hamnar mitt i smeten och som är oskyldiga i det hela är barnen.

Barnen behöver trygghet och ett tak över huvudet.

Det blev lite blandade tankar, men det är ju så när hjärnan börjar arbeta.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,Follow En 7 barnsmammas vardagsliv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...