lördag 9 januari 2010

Trots mot domstolsslut

Har ni läst om amstaffhunden Majlo? Rasen är förbjuden i Norge men det visste inte hundägarna om när de tog emot hunden. Polisen satte hunden på en okänd ort och de ville avliva hunden. Hundägarna stred mot beslutet och vann i rätten. Polisen vill fortfarande inte lämna ut hunden.

Hundägarna har inte sett hunden sen i Februari förra året men nu kunde polisen gå med att ägarna fick träffa hunden i 15 minuter men de måste då betala 5000 kr.

Är det inte ett stort fel någonstans? Ägarna har fått beslutet om att de får hunden men polisen vägrar lämna ut den. Kan ägarna inte anmäla polisen då? Får de verkligen ta betalt för att de ska få träffa hunden när de i självaste verket ska få tillbaka hunden?

Trots mot domstolsslut skulle jag vilja kalla det för.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Under våra sju år i Norge fick vi se många oförståeliga ting... Skönt att vara hemma igen, även om inte allt fungerar klockrent här heller!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Allt är helt i sin ordning.

  Domen har inte vunnit laga kraft än då polisen har en månad på sig att överklaga.

  Det är samma anledning som Piratebay-killarna inte kan slängas i fängelse än. Domen är helt enkelt inte giltig förens den är komplett prövad..

  SvaraRadera
 3. Det är väl inte så konstigt. Polisen har ju överklagat, varför skulle det vara trots?

  SvaraRadera
 4. Att få betala 5000 kr för att få träffa hunden är ren skam

  SvaraRadera
 5. Domstolsbeslut gäller inte för norrmän: Något säger mig att domstolsbeslut inte gäller norrmän.....har ett vagt minne av ett tredubbelt domstolsbeslut om en hund som också gällde en norrman och en svensk, där norrmannen trots besluten vägarde svensken sin hund.

  http://blogg.aftonbladet.se/dognews/2010/01/norrman-ar-inte-kloka

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...