fredag 17 september 2010

Sveket. Ett inlägg som alla borde läsa!

Har ni läst om Annica? En kvinna på 55 år som tvingas att leva ett liv som ingen är värd. Hon har en allvarlig sjukdom och hon klarar inte av att arbeta. Hon är utförsäkrad och tvingas att sälja sin lägenhet för att klara sig ekonomiskt.

Det är så mycket mer och ni kan läsa hela historien i hennes dotters blogg som ni hittar HÄR.

Alla borde ta del utav hennes berättelse. Den är hemsk och vidrig och framförallt så är den verklighet. Är det så det ska se ut i Sverige år 2010? Är det så vi fortsättningsvi ska ha det? Blir det en blå regering så kan vi alla räkna med att det blir så. Det är hemskt idag, men värre lär det bli om de Moderaterna får fortsätta att regera.

De som är svaga idag ska bli ännu svagare. Sparka på dom som redan ligger. Det är vad Reinfeldt och hans gäng står för. Att visa sin makt över de svårt sjuka kan han göra men att kommentera Annicas öde kan han inte. De kan inte diskutera enskilda fall säger dom. Alla är ju enskilda fall.

De ska kunna hjälpa till att försämra en människas liv, men de ska inte behöva stå till svars för sina handlingar?

Tonårsmorsa har oxå skrivit om det. Gå gärna in o läs hennes inlägg. Det gör du HÄR

Jag skrev lite om det häromdagen om den sjuka världen. Jag återkommer till det igen. Hur i hela fridens namn kan en människa som Annica inte få hjälp när det finns människor som kan få pension som de egentligen inte har rätten till att ha? Nu tycker säkert många att den personen hade väl inte haft pension om den inte var berättigad till det.

Systemet är åt helvete fel. Det finns dom som faktiskt har pensioner idag som faktiskt inte behöver det. Det finns yngre människor som har det. Hur har de kunnat få det? Jo vissa kan ju fejka och vissa kan ljuga ordentligt. Jag vet att det händer. Jag känner en som har gjort det. Varför granskas inte den personen närmare för? Trots att försäkringskassan fått till sig uppgifterna så kollas det inte upp. Varför?

Nej detta är ingen anklagelse mot någon, utan det är fakta i dagens Sverige. Skrämmande men verklighet. Man blir så otroligt upprörd när man får läsa om sådant här om Annicas öde närman vet att det finns andra som suger sig fast o tar allt de bara kan bara för att de har fått chansen till det.

De som ljugit till sig pension. Hur kan de leva med sig själva efter att ha läst om tex Annica?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Intressant?

Prenumerera på nyhetsbrevet Smickra mig ;-)  Flattr this Tycker du om min blogg? Lägg gärna till den i bloglovin eller i följaren till höger.

5 kommentarer:

 1. Det är verkligen en gripande historia ur verkligheten som berörde mig djupt!! Tack för länkningen!

  Det är bra att sånt här uppmärksammas inför valet. En välfärdsstat i mina ögon är en välfärdsstat som visar omsorg om ALLA sina invånare och jag betalar gärna en högre skattesats för den trygghet det innebär OM jag skulle bli sjuk och för att mina medmänniskor som är sjuka idag ska få känna samma trygghet! Det är det som byggt upp vårt samhälle, men jag är rädd att många som fått några kronor extra i plånboken glömmer bort vilket samhälle som tagit dem dit de är idag...!

  Kram och en fin helg önskas! ♥

  SvaraRadera
 2. Det är tragiskt att se hur enskilda livsöden exploateras av makthungriga politiker. Det är väl INGEN som inte blir berörd av dessa öden? Men nu används de i ett bakslugt försök av Mona o Co att dela upp folket i goda och onda. Så enkel är inte världen!

  SvaraRadera
 3. Sådana här livsöden måste komma fram för det är det som är verkligheten. Alla berörs inte tydligen. Tänker på alliansens överhuvud Fredrik Reinfeldt som inte kan kommentera hans stora misstag. Det är inte konstigt att det det delas in i grupper då.

  SvaraRadera
 4. Mycket bra skrivet. Jag är född 1993 och fyller alltså 18 nästa år, det är frustrerande att inte få rösta. Det är sorgligt hur många som bara tänker på sig själva, som sätter vår svenska välfärd på spel för några hundralappar mer i plånboken. Fyra år till med de borgerliga vid rodret vore katastrofalt och det kommer att ta lång tid att vända tillbaka skeppet igen, när folk slutligen inser hur denna politik undergräver Sverige.

  SvaraRadera
 5. Finns inte en chans i h-vete att min röst går till alliansen.

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...