lördag 25 september 2010

Tänkvärt

Ödet ger oss släktingar.
Men vänner väljer vi själva.

Precis så är det. Verkligen tänkvärda ord. Jag har många släktingar som jag inte umgås med. Varför skulle jag egentligen när jag inte har något samband med dom?

Jag har släkt från min fars sida och de är alldeles underbara. Jag umgås inte med många av dom men lite kontakt har vi via facebook tex. Jag vet att de finns och jag bryr mig om dom. Kan bero på att de är mänskliga och har känslor i kroppen.

Sen har jag släktingar på min mors sida och mer än hälften än dom har jag ingen kontakt med. Varför? Ja en del av dom är rent ut sagt bedrövliga. Kanske taskigt o skriva så men jag försäkrar er...de tycker likadant om mig ;-) o jag mår inte dåligt för det!

Sen har jag syskon. Hela 9 st, men det är bara två av dessa som jag träffar och har riktigt kontakt med. Sen har jag två äldre bröder som jag träffar då o då o vi pratas vid ibland. Övriga har jag ingen kontakt med. Några av dom vill jag inte ha kontakt med.

Man måste inte tycka om sin släkting/syskon bara för att man råkar vara släkt. Bara för att man har släktband så innebär inte det att man är tvingad att acceptera vilket skit som helst. Jag vill hålla mig i från oärliga och falska människor. Därför är det skönt när man kan välja sina vänner själv.

Kusiner, mostrar och systrar är de man kan välja bort för sitt eget bästa. Jag har gjort det. Jag har några kusiner som jag räknar från min mors sida. En moster och en syster. Resten existerar inte för mig. Förutom tre bröder då.

Jag har lärt mig genom livet att de som ger en negativ energi ska man hålla i från en.

Det är rätt konstigt om man tänker efter. Två olika släkter (från pappas o från mammas sida) så är det ingenting från min fars sida men från min mors sida är det massor.

Det finns människor som gör allt för att få uppmärksamhet. De går över vem som helst. Ljuger om vad som helst bara för att synas o höras. Det som skrämmer mig lite är dom som lyssnar på skiten utan att blinka. De suger i sig allt som sägs och tror på det. Att ta reda på fakta är uteslutet för det skulle ju göra skitsnacket mindre värd.

Visst ska man få kunna säga vad man tycker, men då ska man kunna stå för det med, men det är svårt för några. Det heter alltid, säg inte att jag har sagt något.

Jag är av den motsatta sorten. Jag säger vad jag tycker och jag står för det. Att respekterar andras tycken och åsikter är något som jag gör, då jag vill att andra gör det för mig.

Sanningen svider men lögnen sårar. Hur mycket sanningen än sårar så är det den jag vill höra!

Intressant? 

Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

3 kommentarer:

 1. KLOKT SKRIVET OCH SÅ SANT!!

  jag har oxå det mottot att hålla energitjyvar borta =)

  ha en trevlig helg!
  kram

  SvaraRadera
 2. Jag håller med. Sanningen är den som vinner =) Alltid!!
  Och för mig är det självklart att stå för vad jag gör och säger, och det är dessutom en styrka att kunna be om ursäkt, om jag har sagt eller gjort något fel.

  Ha en fin kväll.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Roligt att du vill vara kvar, jag skickar inbjudan när jag låser.
  Kramiz

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...