tisdag 12 oktober 2010

Hängde sig live

 En 21-årig kille hängde sig till döds inför en webcam i går. Jag läste det på nätet och fick veta att han hade skrivit på något forum att han skulle hänga sig live. Under tiden så skulle det läggas upp bilder på nätet. Naturligtvis så undrade man vilket forum det var på. Finns ju en del att välja mellan, men idag läste jag att det var på flashback.

Tack o lov så hänger inte jag där men det däremot så är det så många andra som gör det. Killen hade öppnat en tråd (den finns här) och där hade han skrivit vad han planerade att göra. Många trodde att det var ett "troll". En som skulle fejka o ha roligt åt det efteråt, men de fick fel. Han gjorde det på riktigt.

Tragiskt. Jag har läst hela tråden. Man blir illa berörd av alla de kommentarer man läser. Några tyckte att det var ett bra beslut som killen tog och några tyckte att det var bättre att han sköt sig. Det fanns t.o.m en som kallade honom för kackerlacka.

Det fanns kommentarer som

 • Hur kunde jag missa detta? Jag älskar fan sånt här
 • Finns det en kort resumé i tråden eller liknande?
 • Fan att jag missade något sånt här! Kan någon länka klippet eller bilder på det?
 • Äh, ett äckligt virus mindre på denna jord, who give a craps

Det fanns många vidriga kommentarer men den som jag nog reagerade mest på var denna här under.

 • Nån som laddar ner alla bilder? Fick bara ca. 150 innan det började bugga.

BARA 150 bilder?! Hjälp mig att förstå. Vad skulle vara intressant med att se dessa bilder??? Bara 150 bilder??? En bild borde räcka. Sen borde man vara illa berörd. Rätt mycket illa berörd.

Att hetsa upp en person om att ta livet av sig är helt sjukt. Att skylla på att det är många som skriver eller säger så men inte tänker göra det håller inte. Man ska ALLTID ta sådant på allvar!

Jag saknar ord för det här. Jag kan inte förstå hur folk kan uttrycka sig som de gör mot döda människor. Var är respekten? Var är känslorna? Var är medmänskligheten?

Killen verkade vara rätt så beslutsam och säker på sin sak. Lugn och medveten om det som skulle hända. Jag kan inte förstå varför ingen reagerade innan det var för sent?! Visst. De trodde inte på honom. Några försökte prata honom tillrätta. När killen lugn o sansat inte tog åt sig dom råden utan fortsatte med sitt så tycker jag att de borde larmat redan där.

Det är alltid lätt att säga si o så efterhand o har man inte varit med från start så kan det vara svårt att sätta sig in i det hela. Men efter jag har läst hela tråden så kan jag ändå inte förstå varför ingen reagerade annorlunda.

Folk pratade om att detta kanske skulle komma ut i media och några tyckte det var konstigt för det var bara dom som visste. Är det mystiken i det hela som blir spännande på något sätt o tar över hand?

Många förebrår säkert sig själva  idag. Några kan kanske inte se sig själv i spegeln. Kan dom som kommit med sina råa kommentarer se sig själv i spegeln då undrar jag vad det är för människor!

Nej. Det är tragiskt och mycket sorgligt. Mina tankar går till killens anhöriga, vänner och släktingar.

R.I.P

Läs mer i  aftonbladet - expressen - nyheter24 - flashback - metro - sr - hd - metro

Gör något – du kan rädda ett liv
Vad kan du göra om du tror att någon tänker ta sitt liv?

• Gör någonting nu – vänta inte. Förutsätt inte att krisen går över. Du kan rädda ett liv.
• Finns där. Tillbringa tid med personen ifråga. Visa omtanke utan att döma.
• Fråga rakt ut. Och gå inte med på att behålla någons självmordstankar som en hemlighet.
• Sök hjälp hos andra – så fort som möjligt. Erbjud dig att följa med.
• Be personen lova att be om hjälp. Förmedla hopp.
• Om du hjälper någon med självmordstankar – ta också hand om dig själv. Se till att du har någon att prata med om detta.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Intressant? 


 Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

15 kommentarer:

 1. jag mår illa när jag läser sånt här. vilken brist på respekt för ett liv de visar med sina kommentarer. stackars kille att läsa det det sista han gjorde

  SvaraRadera
 2. Kan bara hålla med dig. Tyvärr så finns det dom som tycker det är roligt o bara vill se mer.

  SvaraRadera
 3. såg dig på blogstart o läste precis ditt inlägg, kan inte annat än hålla med, det är helt galet att det finns människor som kan finna njutning i sådan tragik.

  man får rysningar genom hela kroppen.

  SvaraRadera
 4. Fy vad fruktansvärt!!! Att det finns så kalla människor, det vet man. Men att det pågår sånt på nätet??? Inte konstigt att man vill ha koll på vad och vart barnen är inne på för sidor.

  Att killen lade ut det på nätet, var ju ett rop på HJÄLP, inte hjälp till stjälp.

  Sänder en tanke till anhöriga.

  SvaraRadera
 5. blossip och flerbarnsliv. Visst är det fruktansvärt. Att det finns människor så kan må av sådant här är för mig helt ofattbart. Stackars kille och hans anhöriga!

  SvaraRadera
 6. Om du läst hela tråden så vet du också att folk inte visste vem de skulle ringa. Ring polisen och säg vadå?

  En 21årig kille tar livet av sig nånstans i sverige! - ?

  Någon fick tag på ip-numret och på facebook hade han samma användnamn som på flashback. Någon ringde polisen sen och sade detta, då kunde polisen kolla upp hans adress. Men då var det redan försent. Det var många som ville agera, men vad kan man göra?
  Han hade inte sagt vart han bodde eller något sådant, eftersom han inte ville bli stoppad.

  SvaraRadera
 7. Saknar ord!!!! Jag blir så fruktansvärt upprörd! Kan bara hålla med dig fullt ut!! Tankarna går till hans familj.

  SvaraRadera
 8. Anonym. Jag har läst hela tråden och jag läste även det. Man kunde ringt polisen o när de hade fått veta vilket forum det var så hade de den vägen kunnat fått veta vart killen satt, men det är inte det som jag tycker är "skriver" om utan jag riktar mer in mig på dom som hejade på honom eller som kom med dumma kommentarer både innan o efter!

  SvaraRadera
 9. Jag tycker allt är hemskt men jag tycker också att det är hemskt att du postar din blogg på sidorna som handlar om honom! Försöker du få mer besökare på hans bekostnad eller???? Fy säger jag bara!

  SvaraRadera
 10. Anonym. Nej definitivt inte. Jag är fullkomligt nöjd med de besökare jag har. Däremot så tycker jag det är viktigt att just sådant här kommer till folks kännedom för på så sätt så kan andra som är självmordsbenägna kanske tas mer på allvar o förhindras att utföras.

  SvaraRadera
 11. Jag tror att det har att göra med att folk inte förstår att det verkligen händer. Även om de ser det med egna ögon är vi såpass förstörda av dagens media/samhälle att sådanthär inte alls behöver bekomma oss alls. Det blir som att se på teve ungefär, om du förstår hur jag menar. Vi har lixom tappat förmågan att verkligen KÄNNA och FÖRSTÅ, försen det sker oss själva, mitt framför våra ögon i verkliga livet. Allt annat är bara "sci-fi" typ.

  Det är så hemskt.

  SvaraRadera
 12. man vill verkligen ta livet av sig om man skriver det på flashback. det finns sidor på nätet där man inte ska hänga om man är psykiskt instabil. flashback är ett av dem. jag är inte alls förvånad över vad som hände på forumet. det jag blir förvänad över är att folk fortfarande blir upprörda över det här. med ca 20 år med internet och en vetskap om den moraliska anarki som finns på nätet

  SvaraRadera
 13. Det kan hända precis överallt och det förvånar inte mig heller men det som förvånar mig är att folk kan sitta och spy galla över en död person. En person som de sett ta livet av sig. Det är skrämmande.

  Av alla de kommentarer som som man kunde läsa i tråden så var det många som var osmakliga.

  SvaraRadera
 14. Vill skriva till alla som bannar Flashback, att de 3-4 stycken som skrev typ "lycka till" har ingen skuld eller anledning att skämmas om man ser till vad hans egna vänner och släktingar gjorde på hans Facebook.

  Marcus skrev på Facebook en vecka innan självmordet och frågade om någon hade ett rep, han skulle hänga sig. Hans egen mamma svarade att "han behövde en kram" och en "vän" tipsade att han kunde ju använda en nätverkssladd, vilket han ju senare gjorde...

  Dagen innan självmordet skrev han på sin Facebook inför sina 426 vänner och släktingar att han hade provat att strypa sig och att flera blodkärl spruckit i ansiktet. BORDE INTE HANS RIKTIGA FAMILJ OCH VÄNNER REAGERAT ÖVER DETTA?!?

  Ta reda på fakta innan ni dömer ut ett fåtal användare på Flashback och vänd istället tankarna till vad för släkt och riktiga vänner killen hade, då kan man FÖRSTÅ att han valde att hänga sig!

  SvaraRadera
 15. Spelar det någon roll om hur många det var??? Det räcker med en för min del!

  Enligt killen själv så hade han det bra. Älskade sin familj och hade ett bra liv.

  Antalet facebook vänner har inte heller med saken att göra. Man kan ha vänner där som man inte känner. Utländska vänner som inte kan svenska tex.

  Det ursäktar ingen. Det som jag reagerade emot som mest var alla spydiga kommentarer som kom efter hans död. Att kalla någon för kackerlacka eller en ett kryp. Det gör man inte.

  Sen spelar det inte någon roll om det "bara" var några st som gjorde det.

  Att ta reda på ren fakta är lite svårt då den personen som sitter inne med allt det är tyvärr död. Han ströp sig själv med en nätverkssladd!

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...