tisdag 19 oktober 2010

Morgonen snart avklarad ;-)

Mornarna här hemma är nog den mest stressande tiden här hemma. Barnen ska upp. Det tjatas och gnatas. Några av barnen vill gärna ligga och dra sig lite innan de går upp. Ibland lite för länge. Till sist kommer de upp. Väl ute vid frukostbordet så tjatar de på varandra om vem som ska ta fram vad. Det ska vara rättvist så den ena kan helt omöjligt ta fram tex en mjölkpaket mer för då måste de andra göra detsamma.

Inte riktigt kanske men ibland är det så. Har försökt att få dom att förstå att alla kan inte göra samma saker utan man måste dela på det. Det viktigaste är dock att de får i sig sin frukost, men det är inte det första de tänker på ibland.

När de väl har ätit så är det ofta dags för att klä på sig o åka iväg till skolan. Hallen invaderas helt plötsligt av barn. Alla ska få plats samtidigt och helst vara klara innan de ens har börjat. Det är en massa sorl och det pratas ibland i mun på varandra.

Sen är det som att man trycker på en knapp så tystnar det i hela huset. Barnen har gått ut och är på väg att sätta sig i bilen. Kvar står jag i hallen och undrar vad det är som har hänt. Helt plötsligt så är det tyst. Det är inte så ofta det är det.

Nu är det dags för mig att plocka undan från frukosten. Disken ska tas om hand och katterna ska få sin mat. Kaninen med. Idag är det en sen dag för de små vilket innebär att de börjar på dagis en timma senare. De äter frukost hemma vilket de gör med de andra barnen. Nu varvar de ner framför tv:n men snart börjar omgång två. Fast nu är det bara med två barn.

Så ser min morgon ut. Hur ser din ut? :-)

Igår pratade jag o Fredrik om barn och bil. Vi har en stor buss där det får plats 9 passagerare. Vi pratade om hur många barn somn brukar följa med oss nu när vi ska någonstans. Barnen börjar bli stora så vi insåg att de flesta ggr:na så är det bara fyra st.

Då kunde jag inte låta bli att skratta lite. Bara fyra st. Det är det antalet som några har som max barn. Ja inte här på Öland för det verkar som att det inte finns så många storfamiljer här. De flesta här har 2 barn. Max 3. Vi har 9 tillsammans jag o Fredrik ;-)

Jag satt o tänkte på framtiden häromdagen. Tänk er jularna när alla barnen har flyttat hemifrån o skaffat familj. Av 9 barn blir det 18 + barnbarn. Tänk om de oxå väljer att ha en stor familj. Vi får nog skaffa större hus ;-)

Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

3 kommentarer:

 1. Godmorgon, jag beundrar dig som får ordning på alla när de är stress på morgonen.
  Själv har jag bara mig och hunden och tänka på, mina tjejer bor 100m bort och har eget.
  Men fast jag är ledig som idag så är jag uppe kl.6 senast, gillar tidiga mornar. Lite knäpp kanske? :)
  Ha en bra dag! Anna

  SvaraRadera
 2. Jo mina mornar ser nog lite lika ut som dina.
  Jag har också funderat på den dagen, då alla barnen har egen familj. Brukar skoja om att hyra lokal vid större middagar, som t.ex till jul.
  På sommaren kan man ha partytält ;)
  Kramiz

  SvaraRadera
 3. Anna. Tack så mycket :-)
  Ja man har lite att göra. Speciellt på mornarna. Ibland är det skönt att gå upp tidigt men det är skönt ibland att få ligga kvar en stund. Vilket inte händer för ofta här.

  Men det är ändå skönt att komma upp på morgonen :-)

  Flerbarnsliv. Vi har sagt likadant ibland att man får hyra ett ställe ;-) men tänk så mycket gemenskap man får :-)

  Kram på er o ha en fin dag!

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...