söndag 17 oktober 2010

Sexuella övergrepp och pedofiler

Fatou / Tonårsmorsa skrev ett blogginlägg om sexuella övergrepp. Hon skrev om att det är ett starkt ämne och det är det. Sexuella övergrepp är något som många väljer att inte prata om pga olika anledningar. Jag tror att ju mer man pratar om det ju mer kommer saker fram till ytan. Händelser som annars hade stannat kvar inombords på människan.

Många väljer att inte prata om det för att de skäms. Det är synd för det är inte deras fel det som hänt/händer. Men det är oftast så att det är offret som får bära skulden.

Många runtomkring ger offret skulden för den personen måste ha sagt eller gjort någonting för attd et skulle ske. Kanske är det ett sätt att försöka hantera det hemska som hänt. Jag vet inte. Kan bara spekulera i det.

Jag har själv varit utsatt så jag vet vad jag pratar om. Jag kan dock egentligen bara sätta mig i mina egna känslor, tankar o funderingar.

Jag är oxå en av dom som skäms ibland pga det jag varit med om, samtidigt så vet jag att det inte var mitt fel vad än många andra säger. Jag vet själv vad jag ville o inte ville.

Relaterade länkar:

Vidtar åtgärder på förskolan
Personal förhörda efter uppgifter om övergrepp
Misstänkt sexövergrepp på förskola utreds
Misstänkt sexövergrepp på förskola
Man dömd för sexövergrepp mot barn

Jag är en av dom som faktiskt önskar att pedofiler blir uthängda till allmänheten. Jag vill veta vem som är min granne. Jag vill skydda mina barn mot sådana personer som inte kan hålla fingrarna i styr!

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Intressant? 

Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

6 kommentarer:

 1. usch för pedofiler :(.

  sv ; ja han heter geir , jag tycker också han är bra :)

  SvaraRadera
 2. Jag håller med, jag vill veta vem min granne är. Om jag ska vara på min vakt.
  Men som närstående till utsatt, så är jag ofta på min vakt. Även om det egentligen inte är befogat. Men det finns alltid där, tanken på vad som har hänt. Det kan hända igen. Jag vakar, som en mamma normalt inte ska behöva göra. Tanken på allt hårt jobb med känslor som tar överstyr, för att kunna leva ett tryggt liv.

  ha en fin söndagskväll
  Kramiz

  SvaraRadera
 3. Sv: Tack :) Oj sju underverk då har du att göra. Jag och sambon är inne på fyra-fem som det ser ut nu. Hur tycker du det är att ha många barn?

  SvaraRadera
 4. Hej.
  oj 7 barn =)
  vi har en bit kvar dit =)
  Vårt yngsta barn åkte på en mycket kraftig öroninflammation och det med att trumhinnan sprack gjorde att det började blöda... hon är opererad tidigare men kommer troligtvis behöva ett nytt rör i örat. kram

  SvaraRadera
 5. Sara. Jag tycker det är underbart med många barn. Visst kan det vara jobbigt ibland, man ska hinna med mycket men det är värt allt jobb :-)
  Jag har själv tvillingar o mellan barn 2 och 3 är det bara 16 månader emellan så de räknas som pseudotvillingar.

  Virris. Oj stackars liten. Min äldsta son hade oxå rör i öronen men tack o lov så hade han inte så kraftiga öroninflammationer.

  Kram på er alla.

  SvaraRadera
 6. Det är så härligt att höra någon annan med många barn (även om jag inte har det själv ÄN), de flesta reagerar över att vi ens vill ha ett barn till medans jag och sambon känner att det är en stor familj vi vill ha.
  Tack för ditt svar och lycka till i tävlingen :)

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...