onsdag 6 oktober 2010

Vem vet egentligen bäst?

Rosita Rylander väntar tvillingar och klarar inte av sitt arbete längre. Hon når inte fram till sitt arbetsbord pga magen. Hon tvingas att arbeta vidare iaf för försäkringskassan har nekat henne havandeskapspenning.

Jag förstår inte hur människor kan bedöma andra människors arbetskunnighet när de inte har sett människans arbetsplats eller ens träffat den sökande personligen.

Hur kan någon säga att hon kan arbeta? Det vet de ju inte. De har inte sett det med egna ögon. När flera läkare samt hennes arbetsgivare säger att hon inte kan så borde det räcka. De har iaf träffat henne.

Tycker det är helt ofattbart att systemet ska vara så som det är idag!

Jag har själv väntat tvillingar så jag vet hur tungt det kan vara. Det är ingen lek att bära två på en enda gång.

Jag läste i DN att en man som var sjukskriven för depression blev tvingad av försäkringskassan att jobba heltid. Han tog sitt liv två veckor senare.

De har verkligen förståelse. Eller inte skulle jag vilja säga. Jag har själv varit djupt deprimerad och arbeta heltid i det tillståndet är inte att tänka på. Man måste sakta men säkert komma ut i arbetslivet igen. Heltid med en enda gång är för mycket!

Läs om Lars som är hjärtsjuk. Han tvingas ut i arbetslivet. Försäkringskassan anser att han är fullt arbetsför. Nu får han säka socialbidrag i stället.

Är inte människan mer värd än så?

Tycker det är skrämmande att vi har ett sådant system i Sverige! Trodde att vi var ett land där befolkningen var respektfulla mot sin nästa, men jag hade tydligen fel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Intressant? 

Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

4 kommentarer:

 1. Jag är också sjukskriven, men får socialbidrag.
  Anledningen till det är att jag blev sjukskriven som student, och Sveriges regler säger att man måste haft en viss inkomst för att få pengarna från F-kassan, och mitt sommarjobbande räckte inte.

  SvaraRadera
 2. Tyvärr är det nog så att många "fuskare" förstört för de som är sjuka på riktigt...
  Har faktisk en i bekantskapskretsen som inte kan jobba för hon har så ont i händerna,
  sedan beskär hon häckar, planterar blommor, skriver så det ryker och skrattar lite bakom ryggen på försäkringskassan... fy!

  SvaraRadera
 3. Nej det är nog tyvärr sant Maja. Det finns många sådana människor som ska lura och bedra. Känner några själv o de skulle mycket väl kunnat arbeta, men de tycker det är bekvämt att gå hemma och få pengarna insatta på kontot iaf.

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...