fredag 12 november 2010

Min vardag med 7 barn

Många tycker att som flerbarnsmamma så har man inte tid med barnen, och det ligger kanske en liten poäng i det, men de som inte lever med många barn hittar kanske inte dom här små stunderna som vi tycker är viktiga.

Jag har 7 barn och jag går hemma numera på heltid. Jag har turen som har möjligheten att få vara med mina barn i skolan tex. Många föräldrar med färre barn i familjen arbetar och många av dom på heltid. De missar sådant som jag haf möjlighet att fånga upp under dagen.

Jag hinner ta den värsta städningen under dagen som barnen är i skolan och på dagis. När de kommer hem så behöver jag inte ta den biten som många föräldrar med färre barn får ta. De har jobbat en hel dag o kommer hem o måste städa, plocka disk, tvätta och vara med barnen. Det är middag, läxläsning och duschdags.

Jag slipper den stressen för mitt är oftast gjort när barnen är hemma. Jag har bara maten, duschen och barnen. Det andra får vänta till dagen efter om det inte hinns med på kvällen.

Sen är vi två i familjen. Vi delar upp arbetet. Oftast blir det jag som tar barnen då de ska duscha och nattas. Fredrik tar disken och plockar undan.

Jag tror jag har mer tid med mina barn än vad många andra med färre barn har. Behövs jag i skolan eller på dagis så kan jag komma ifrån och gå dit. En arbetande förälder är mer låst. Jag vet. Har själv arbetat heltid o det var inte så längesedan jag slutade med det.

Egentid måste alla föräldrar ha oavsett storleken på barnaskaran. För att orka med så måste man det. Många gnäller över att det är synd om barnen som växer upp i en stor syskonskara, men de barn har alltid någon att gå till. De är aldrig ensamma. De har tryggheten på nära håll hela tiden. De lär sig att vänta. De har tålamod. De delar med sig på ett sätt som många andra barn inte kan göra om de inte har flera syskon.

Jag har 7 barn. Sambon hade två sedan tidigare. Så vi har alltså 9 barn sammanlagt. Vi är ibland samlade allihop o kan då gå ut o äta på restaurang en lördag. När vi kommer till restaurangen så har vi blickarna i ryggen. Men vart vi än tittar i restaurangen så ser man en massa föräldrar. Ensamma utan barn för de är hemma med barnvakten.

Nu är det inte alltid men oftast så är det faktiskt så. Här har jag sett föräldrar med färre barn jobba heltid fem dagar i veckan o sen på lördagen skaffar de barnvakt för att föräldrarna ska ut o äta. Jag missunnan inte dom det. Förr tvärtom för alla behöver vi komma bort oavsett antalet barn. Jag menar bara att vi har våra barn med oss o umgås med dom även på fritiden. Jag är helt hundra på att mina barn får mer uppmärksamhet än vad många andra barn här på ön får!

Folk ser bara en stor familj med flera barn. Sen har de sina tankar o de tankarna är de rätta, fast de egentligen inte vet ett enda dugg om hur det är!

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

4 kommentarer:

 1. Tänkvärt och bra skrivet! Tyvärr förstår inte trångsynta sig på detta att det också finns mycket positivt med många som uppväger det negativa flera ggr om.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad bra skrivet Lisa:-)

  Du blev en av vinnarna i min tävling!! Grattis vännen:-)
  Hej Baby mailar presentkortet till dig inom kort;-)

  Kram Mirka

  SvaraRadera
 3. Tack Maria. Nej det är ju så men det är dom som förlorar mest på att vara så trångsynta.
  Kram

  Tack Mirka.
  Oh tack tack tack. Vad glad jag blir!!!

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Bra skrivet. Precis som jag tänker ;)
  Ha en fin helg
  Kramiz

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...