tisdag 21 december 2010

Mattias Flink på fri fot 2018

Massmördaren Mattias Flink får sitt livstidsstraff tidsbestämt. Han fick sitt straff bestämt till 36 år vilket innebär att han är fri sommaren 2018. Är det rättvist? Med tanke på att han sköt i hjäl sju personer 1994 i Falun. Jag tycker ju inte det. En människa som väljer att mörda andra människor borde sitta inlåst resten av sitt liv.

Det konstiga är att Ausonius, lasermannen får inte sitt straff tidsbestämt. Det är risken för återfall i brottslighet av allvarligt slag som är tingsrättens motiv för att avslå ansökan. Han är dömd för ett mord och tio mordförsök som hände 1995. Enligt expressen så har han skött sig i fängelset men det finns ändå en risk för återfall.

Finns det inte det för Mattias Flink som tog sju liv?

Det här med mord är intressant. Inte intressant så i sig för det är en hemsk handling från dom som tror sig ha rätten att ta en annan människas liv, men det intressanta är de som dömer och bestämmer. Vad är skillnaden mellan lasermannen som tog ett liv och gjorde tio mordförsök och Mattias Flink som mördade sju personer hur kallt som helst?

Jag förstår mig inte på det svenska rättssystemet om jag ska vara ärlig. Varför inte bara låta dom båda sitta inne på obegränsad tid? Varför inte bara låsa in dom och slänga bort nyckeln?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

1 kommentar:

  1. Nej, risken för återfall i Mattias Flink är näst intill obefintlig. Han drabbades av en stress- och trauma relaterad psykos. Det kan omöjligt vara alkoholen som är den bidragande orsaken till brottet för då hade han insjuknat i ett psykotiskt tillstånd mellan 24-72 timmar efter intag av alkohol. Mattias var spik nykter under dagen och ett vittne hade hört honom yra om att Sverige låg i krig. Vem som helst som är vid sina sinnens fulla bruk är väl medvetna om att Sverige inte har varit i krig med något land sedan mer än 200 år tillbaka. Redan då, när han pratade med vittnet, var han psykotisk (utan en droppe alkohol i kroppen). En psykos tillfrisknar de flesta från genom behandling med medicin eller i Mattias Flinks fall med mycket vila och terapi. Mer krävs inte för att bli frisk från en stress- och trauma relaterad psykos. Detta är en tragedi för alla inblandade. Även för Mattias Flink eftersom han veckan innan hade sökt upp en psykolog och blivit totalignorerad trots vädjan om hjälp från Mattias.

    SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...