onsdag 5 januari 2011

Svininfluensan härjar!

Nu drar varningarna om svininfluensan igång och det dummaste vi människor kan göra då är att bli rädd och börja bli orolig. Kroppens försvar minskas då kroppen blir svag och kroppen tar en hel del av energin när man oroas.

Jag struntar blankt i dessa varningar som kommer för man kan inte göra mer än att försöka hålla sig frisk o bara det är ett jobb som kan vara svårt nog. Eller hur? Det är förkylningstider så man måste försöka få barnen att klä på sig ordentligt och har man ett barn som redan är sjukt då ska man ju inte utsätta det barnet för något mer. Så stanna hemma är ju mitt råd då, men många ger sig ut iaf. Jag förstår inte det. Om man är sjuk själv eller har ett sjukt barn varför envisas med att gå ut bland andra folk då där smittorna finns?

Jag menar inte att man ska isolera sig men man ska ta hand om sig själv och sina nära och kära. Vi är för dåliga med det ibland. Man tror att det händer inte mig eller dom jag har runtomkring mig, men viruset skiter fullständigt i det utan de tar den som är mest mottaglig för att bli sjuk!

Ska man vaccinera sig? Många har redan gjort men många struntar i det. Mina barn vaccinerade sig förra året. Behöver domgöra det igen? Själv är jag inte vaccinerad och tänker inte bli det heller. Några av dom som redan har dött hade vaccinerat sig. Är det lönt att få en spruta i armen då med okänt medel i? Ja det tror jag. För dom redan har dåligt immunförsvar. För dom tror jag att det kan hjälpa att bli starkare.

Läs mer i GP, FB

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

3 kommentarer:

 1. Här gjorde vi förra året ett aktivt val att inte vaccinera oss mot svininfluensan. jag kände att jag inte riktigt vågade lita på vaccinet och vad det innehöll (läs, vad det skulle kunna göra mot oss på sikt).

  Men oavsett, hade vi tackat ja så hade vi inte hunnit få vaccinet ändå. Två dgr innan vaccinationerna började i skolorna så insjuknade näst äldsta dottern. En vecka senare var alla dåliga utom yngsta dottern på 6 mån. Men några dgr senare blev hon också sjuk.

  Man tror det var svininfluensan vi hade. Jag drabbades av andnöd och slussade in i särskilt rum på akuten. Där konstaterades att jag hade en influensa som höll på att läka ut. test togs inte men läkaren var säker till 99% att det var svinet med tanke på sjukdomsförloppet osv.

  Känns skönt att veta att svinet gärna får komma för vi bör inte drabbas!

  SvaraRadera
 2. Vaccinera mig en gång förra året men ångrar att jag gjorde de, många blev sjuka av den, jag hade ont i armen.
  Dom förstorar upp allt jämnt.
  Ha en bra kväll!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Jag/vi valde att inte ta vaccinet förra året. Jag var gravid och det fanns ingen forskning på foster. Inte heller barnen tog den, då den var dåligt testad, tycker jag.
  Tänker inte ta den nu heller. Med facit i hand har ju en del blivit sjuka ändå.
  Kramiz och ha e fin kväll

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...