onsdag 9 februari 2011

Dag 5. - Vad är kärlek?

Dags för det femte inlägget i 30-dagars temat. Idag är det om vad kärlek är.

Det finns olika sorters kärlek. Jag har så klar mina barn och min sambo som jag älskar. Mina syskon, föräldrar och vänner. Man älskar dom alla fast på olika sätt.

Kärlek är ett stort ord som rymmer så otroligt mycket. Man kan visa sin kärlek på så många olika sätt. Mina barn visar det varje dag mot mig och jag visar det mot dom varje dag . Det är ett leende eller en klapp på kinden. Orden Jag älskar dig finns i luften. Naturligtvis så säger vi även det till varandra.

Många säger orden Jag älskar dig, men det finns inget som tyder på att det skulle vara så. Det är i människans ögon som man kan se om någon älskar.

För mig är Kärlek ett stort ord som sagt och jag säger bara jag älskar dig till den som jag verkligen älskar. Många säger det bara för att säga det och orden saknar innebörd då. Det ger ingenting.

Jag hyser känslor för djur och natur. Jag älskar friluftslivet och allt vad det ger. Jag älskar djuren som är så vackra och skänker så mycket till oss människor.

Kärlek är något som vi ska förvalta väl för förbrukar man det så går det bara åt skogen.

Som jag skrev innan så kan betyda så mycket och man behöver inte alltid säga något kärleksfullt utan tystnaden kan ibland tala sitt tydliga språk.


Mina barn tar ibland diskmaskinen för att jag ska slippa. Det är kärlek för mig. De kan erbjuda sig att göra något bara för att jag ska ta det lugnt. Det är kärlek. Vi vuxna överraskar våra barn ibland med sådant som vi vet att de så länge velat. Det gör vi av kärlek.

Jag fick två kort för ett tag sen från min då 16-åriga son. Det ena brevet så står det

Du är en av dom viktigaste personen för mig.
I LOVE YOU

Inne i kortet så står det

Tack för att du tar hand om mig.
Du vill att jag ska ha det så bra som möjligt, och jag vet att du älskar mig och jag älskar dig och det kommer jag alltid att göra.

Tack för att du finns för mig när jag mår dåligt.

Puss och kram älskar dig

I det andra kortet så har han ritat ett hjärta och i bandet som går i hjärtat har han skrivit mamma. Inne i kortet står det

Mamma du är en glad och trevlig person.
Puss och kram älskar dig.

Är inte det kärlek då vet jag inte vad kärlek är!


Intressant? 
Valresultatet.se Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

1 kommentar:

  1. Visst är det underbart att få såna ord av sina barn?? Jag brukar också få "kärleksbrev" av Sa, skriftligt och muntligt av Li. Och det är så lyftande för själen, för visst har vi lyckats bra, när vi får dessa ord tillbaka ;)
    Kramiz och ha en fin kväll!

    SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...