torsdag 3 mars 2011

Dag 28 – Det här saknar jag

Jag vet ärligt talat inte vad jag saknar så här på rak arm. Saker och ting som man saknar kan man återuppleva och få fler och annorlunda minnen. Men något som jag allt mer har tänkt på är skolan. Ja hör och häpna. Jag kan ibland sakna skolan.

Jag blev mycket mobbad under min skoltid och jag kan idag känna att jag inte fick en rättvis delaktighet i skolan. Många hade redan uppfattade meningar om mig och jag fick aldrig chansen att visa vem jag egentligen var. Tyvärr så gick det ut över mitt skolarbete och min personlighet. Jag blev bly och rädd. Jag vågade inte svara för att det kanske var fel. Jag ville ju inte ge mina klasskamrater ett gratis skratt och ett nytt tillfälle för mobbing.

Idag när jag kommer till skolan och hämtar barnen så kan jag ibland känna ångest. Helt otroligt för det är ändå många år sedan jag gick ut skolan. Men det sitter i ibland. Jag försöker skaka av mig känslorna när de kommer och det går rätt så bra. Det är inte alltid det händer. Det är mest när jag ser skolbarn stå i klungor eller om jag sett ett barn som går själv.

Det låter kanske dumt men jag saknar skolan. Inte den skola som jag gick i utan den skola som jag aldrig fick.

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag har läst om skolan och mobbning. Jag blev också mobbad som liten. På skolan var det en kille som var mobbaren. Mest var det dom andra killar som uppmana killen att mobba mig. Som katten på råttan och råttan på repet. Killen ville inte mobba mig, men var tvingad för att inte bli mobbad själv. Jag saknar då inte skolan alls. Och jag fick svårt att fullfölja skoltiden. Nu är jag 52 år. Så det var länge sedan som det hände. Men mobbningen finns kvar. Skolan gör inte så mycke som de säger att de gör. Jag som förälder har stridit och kämpat för mina barn för att de blev också mobbad i skolan. Kan säga att det är lättare nu. Det finns föreningar och folk som jobbar för att barnen inte ska bli mobbad på skolorna. Men det är mycke kvar för att skolan ska bli bättre.

    Det var det du skrev, och hoppas att fler läser det.

    SvaraRadera
  2. Hej Lennart. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter. Nej jag saknar inte heller skolan i sej utan den skola som jag aldrig fick på grund av mobbingen och där inget gjordes. Mina barn har oxå blivit mobbade och jag har stridit för dom för de ska inte uppleva samma skit som jag.

    SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...