torsdag 24 mars 2011

Förnedrings-tv

Jag läser nyheterna lite här och var och nu läste jag om det nya tv-programmet Jobbjägaren. En del tycker att det är förnedrings-tv medan vissa tycker att det är en bra idé för att få ändan ur vagnen.

Folk vet väl vad de söker sig till? De kan inte tro på det fullaste allvar att det ska bli en dans på rosor? Visst jag kan hålla med om att det kan vara förnedrande i vissa lägen men hur som haver så har de som sökt sig till programmet gått med på det frivilligt. Alla vet idag att TV gör allt för att få tittare. De sänder på grund av en anledning och det är att få så många tittare som möjligt.

Alla som söker sig till ett sådant program borde granska sig själv lite grann. Är det en person som verkligen har försökt av hela sitt hjärta och själ att försöka få ett jobb men inte lyckats. Ja då är det verkligen förnedrande för dom att höra att alla kan få jobb om de bara vill, men inte för dom som inte orkar jobba för att de hellre har velat ligga i soffan i dagarna i enda och ingenting gör.

Hade jag varit lat och inte orkat jobba så skulle jag aldrig söka till något sådant program. Det är ju bäddat för förnedring. Hade jag sökt arbete men inte fått något så hade jag inte sökt i alla fall. Jag skulle aldrig visa upp mig för det svenska folket. Finns det verkligen någon som tror att TV gör allt för att få med alla vinklar de bara kan bara för att få tv-tittare?

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

6 kommentarer:

 1. Lägg inte skulden på individerna i programmet, det är dem som gjort programmet och i första hand regeringens misslyckande och attityd som lett till att det nånsin har kunnat framkomma denna idé för program och synen på arbetslösa

  SvaraRadera
 2. Jag lägger inte skulden på individerna i programmet. Jag anser bara att det finns konsekvenser för allt. Man måste förstå att inget är en dans på rosor och individerna som själva är med har själva gått med frivilligt. Varför göra det om de inte kan ta baksidan av det hela?

  SvaraRadera
 3. Precis som andra program av den här typen (ex. Lyxfällan eller gå-ned-i-vikt-program) ska man se det ur perspektivet att deltagarna behöver hjälp, coaching och en bra karta för framtiden. Det finns jobb för i princip alla. Det handlar inte om att individerna är lata eller dumma i huvet. Det handlar om att de sökt jobb på fel sätt, fått fel hjälp, eller söker fel typ av jobb. Uppgivenhet och ängslan, vilket många då drabbas av, skall inte förväxlas med lathet och snyltande. Jag hoppas och tror att programmet ska visa att om man som långtidsarbetslös byter perspektiv, och agerar smartare, gärna med hjälp, kommer jobben dyka upp snabbare än man tror.

  SvaraRadera
 4. Ja jag tycker oxå att det är synd att tv gör som de gör. Vad jag menar är att tv gör allt för att få tv-tittare och de har alltid gjort det. Det borde vi människor förstå vid detta laget anser jag. När Tv har dessa dokusåpor eller vad man ska kalla det för så är det oftast för deras egen skull. Tyvärr.

  SvaraRadera
 5. Men som du säger; alla som söker till sådana program vet ju att allt kommer att vinklas för att ge bästa möjliga tv och de har ju all möjlighet i världen att välja att inte söka. Så jag har lite svårt att tycka synd om dem.

  Själv skulle jag inte kunna tänka mig att ställa upp i sådana program. Vår familj blev faktiskt tillfrågad vid ett tillfälle för något år sedan men vi var helt överens om att tacka nej.

  SvaraRadera
 6. Jag håller med dig Cicca. Ger man sig in i leken får man leken tåla lite grann. Visst ska man inte stå ut med hur mycket som helst, men alla vet vid detta laget att tv gör allt för siffrorna!

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...