söndag 27 mars 2011

Polisen som har fel yrke

Jag hittade en nyhet på aftonbladet som jag reagerade väldigt starkt på. Hur färsk nyheten är vet jag inte men oavsett så är reaktionen ändå densamma.

En kvinna går på Stockholms central klädd i en sjukhusdräkt och med en droppställning. Hon hostar och yrar omkring där på centralen bland folk.

Det första jag reagerade på när jag såg henne gå där var att ingen som gick omkring henne reagerade. Skulle man inte gjort det? Om man ser en "sjuk" kvinna gå omkring på centralen med sjukhuskläder samt med en droppställning. Kvinnan hostar. Skulle man inte förstå att något var fel?

Rätt så snabbt kommer det fram två civila poliser som hotar kvinnan att sluta att hosta för att det var ofredande som kvinnan sysslade med. Polisen knuffade ner kvinnan på marken. Allt hamnade på film då det var en filminspelning men det visste inte folket som gick där runtomkring kvinnan.

Ni kan se filmen här.

Jag reagerade starkt när jag såg bilderna vad polisen gjorde. Jag tycker att de har fel yrke. Om de ser en kvinna gå omkring o hosta, iklädd sjukhuskläder och med en droppställning, då ska de väl ta henne till sjukhuset men det första de gör är att hota henne och knuffa omkull henne. Helt sanslöst. Är det sådana poliser man ska ha här i Sverige?

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

9 kommentarer:

 1. Inte förvånad, tuffa poliser finns det gott om. Omvårdande egenskaper är väll bara för kommunalarbetande kvinnor, eller? Tror polisen hade sluppit mycket våldsamma situationer om de taggade ner.

  /anton

  SvaraRadera
 2. Allt handlar om makt, hon var knappt nära honom och helt plötsligt pratar han om ofredande, ingen sympati finns det. Istä´llet för fråga henne e allt ok, och vad gör du här, så knuffar ner henne och bry sig inte ett dugg om att hon kanske behövde hjälp. Sån tur att det var filmat för visa vad vi civila utsätts för och att poliserna faktiskt inte änglar.

  SvaraRadera
 3. Man ser klart att hon blir slagen i ansiktet, detta är vad poliser kallar för proportionellt våld dvs. som många inte vet att riksdagen har givit makt till poliser att utöva våldshandlingar mot medborgare om de anses vara laga grund till detta. De bryter mot flera haag konventions lagar. MEN...haag konventionen säger att varje nation får göra sina egna egna lagar, det finns många likheter med svenska poliser och hitlers gestapo poliser.

  SvaraRadera
 4. Det är inte första gången man ser detta. För en tid sedan var en annan film om en kille i tunnelbanan som åkte på stryk ifrån dessa (eller andra okunniga kollegor) löjliga snutar. Det är nog dags att deras befäl tar dessa beteenden på alvar inan det slutar med att de tar livet av någon. Naturligtvis går de fria i en rättegång, men även här bör "befälen" ta i tu med rättssamhället som varje dag urholkas av okunniga domare, eller ska jag stava dem "dummare". Patrick

  SvaraRadera
 5. Inget fel att knuffa bort henne, vem fan vill ha nån som hostar på en? Sen att hon ramlar är väl olyckligt men knappast någonting att reagera över. Att folk sen går på Aftonbladets uppdramatiserande beskrivning säger mer om en själv än polisen i fråga.

  SvaraRadera
 6. Att folk går på aftonbladets uppdramatiserade beskrivning? Du har missat något där vännen. Det finns på video som aftonbladet har lagt upp. Man ser med egna ögon vad som händer med andra ord. Det syns och det hörs att kvinnan hostar så de hade inte ens behövt närma sig henne om de inte var ute för att hjälpa henne.

  SvaraRadera
 7. Sånt här gör mig riktigt förbannad!
  Poliser är bara ett annat ord för maktmissbrukare, inte alla givetvis, men på senaste tiden har man läst om fler liknande händelser, det är ju helt sjukt.
  Men vad ska man som privatperson göra?
  Det är bara att stå upp och ta emot.
  Man kan ju inte gärna ge igen.
  Sverige vakna upp för helvete!

  SvaraRadera
 8. Man kan inte bara tro på det man ser på den korta filmen som visas på aftonbladet. Jag var på plats när det hände och innan klippet så går hon runt och hostar på eller väldigt nära människorna omkring henne. Ingen visste vad det var för fel på henne eller om hon hade någon sjukdom hon "ville" sprida. Det var nog den tanke som programmet "ballar av stål" ville förmedla med denna film. Poliserna "kanske" ville förhindra att hon skulle smitta någon eller att någon skulle reagera våldsamt mot henne så de "ingrep", gick till henne. När hon väl hostar, i vad som verkar vara i deras riktning, så reagerar han som jag skulle ha gjort: sett till att skydda mig själv mot eventuella sjukdommar som hon kan ha haft. Att hon ramlar av knuffen verkade vara en del av hennes roll som sjuk och "ömtålig".
  Tänk på att det alltid finns två sidor av mynten och om man inte själv är inblandad så kan man inte med 100% säkerhet veta vad som är sant och vad som inte är det!

  SvaraRadera
 9. Om de inte visste om hon var sjuk så kan de inte anklaga henne heller när hon hostar på dom. Hade hon varit sjuk på riktigt hade hon inte kunnat hjälpa det.

  Det jag inte alls förstår i detta är att ingen tog dit någon läkare. De ser en vandrande kvinna med dropp ställning och som hostar. Hade jag varit där på plats så hade jag ringt ambulans.

  Vad jag tror programmet ville ta upp var hur fega och naiva vi människor är. VI kan se döende människor nästintill utan att göra något! Skrämmande!

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...