torsdag 5 maj 2011

Var det verkligen så klokt gjort?


Hjärnan bakom katastrofen den 11 september är död. Skjuten till döds av amerikanska soldater. Var det verkligen så klokt? Jag kan förstå att USA och resten av världen ville se bin Ladin död, men var det verkligen så klokt att skjuta honom på det sättet de gjorde? Hade det inte varit bättre och fängsla mannen och ge honom en dom. Låta honom känna hur det är att bli av med sin makt, och låta hans anhängare se honom blir grå och daskig?
Vad händer nu? Kommer det finnas någon som vill hämnas? Fast bin Ladin var en fruktad terrorist så hade han vänner och undersåtar. Visst var han omtyckt av dom? Vem bär ansvaret om det skulle bli en gruvad hämnd på gång? Ja det vilar väl på presidenten Obamas axlar men frågan är ändå om det var värt det.
Som det ser ut nu så fick inte Ladin känna någonting för alla synder han har orsakat och han fick aldrig stå för dom heller. Han fick inte fängslas som den bov och terrorist han var utan nu hyllas han som en hjälte i stället. Han dog som en gud för en del och för en del känns det bara en lättnad men den lättnaden hade kunnat kännas ännu bättre. Han fick det för lätt helt enkelt. Han hann aldrig känna något och fick aldrig få och ta emot konsekvenserna för sitt handlande. Några tycker säkert att han fick det genom sin död men jag tycker att han fick frid i stället. Var han verkligen värd det?
Alla är vi värda något och de som har den tron att man ska älska alla så kan jag inte göra det. Denna man har gjort något så fruktansvärt att det aldrig går att förlåta. Han skulle få brinna i helvetet, men nu lyftes han i stället upp på vita vingar och blev buren därifrån.
Någon som jag har funderat på är var kroppen tog vägen. Han dödades men det finns inga bildbevis än så länge. Det brukar dom ju vara snabba med annars tycker jag. Sover median eller?
Hur som haver så tycker jag att USA handlade fel, samtidigt som jag förstår dom, men jag hade hellre sett honom ta sitt straff och se och känna hur allt han jobbat för glider honom ur händerna. Vad jag förstår så har de välutbildade soldater som kan sitt arbete. Kunde de inte skadat honom bara och sedan tagit honom levande? Eller de fick kanske inte möjligheten till det? Det sägs att Ladin blev skjuten i vänster öga och sedan fick han ett skott i bröstet för att försäkra sig om att han verkligen var död. Var det död som USA var ute efter redan från början eller hade de en tanke om att fånga honom levande? Jag tror inte på det sistnämnda. Jag tror fultl och fast på att de tänkte döda honom redan från första stund. Frågan är som jag ställt tidigare. Var det verkligen värt det? Jag hoppas att det visar sig att det inte finns någon hämndbegär från Ladin män och fans.

Läs mer i Dagens Industri - Sveriges Television - Dagbladet - aftonbladet - Svenska Dagbladet - Sydsvenskan - DN

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

2 kommentarer:

 1. Var det verkligen så klokt att utföra dådet mot oskyldiga människor i WTC?

  Det var logiskt att avrätta honom omgående - det lovade redan Busch, Ded or Alive...

  Västerlänningar syn på livet är annorlunda än i Orienten där döden är inget att frukta.

  Nu har de en martyr till...

  SvaraRadera
 2. Jag tänker lite på hans barn också, som var med om allt detta men ska finnas kvar och växa upp. Klart en sån här grej sätter psykiska spår i ett litet barn. Och även där kan hända att hämnden växer i dem.

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...