tisdag 14 februari 2012

Dagen blev inte som jag tänkte mig precis

Denna dagen blev inte som jag hade tänkt mig. I stället för en kärleksfull dag så sitter jag här med världens ångest. Dagen började bra med ett möte som blev jättebra. Allt går bara framåt och det var bara positiva saker. Jag gick hem och hann bara hem. Då fick jag veta att Hampus förmodligen har svinkoppor så jag fick bege mig ut igen och hämta dom.

Jag hämtade dom och hade snowracern med så de kunde åka på den. Gick och handlade det jag skulle och sedan gick vi hem. Hann i stort sett bara hem om sedan kom Fredrik och då körde vi och åt mat tillsammans med de två små och Rasmus, Fredriks store son. Vi for hem och jag påbörjade på alla hjärtans dag tårtan som jag hade planerat att göra. Den blev rätt så fin faktiskt.  Ja jag var i alla fall stolt över den. Jag har inte bakat den själv men jag gjorde formen själv. Jag skar ut så att det blev ett hjärta.

Jag dekorerade den med jordgubbar och spritsade ut grädde runt om tårtan. Jag tyckte att den blev fin och det tyckte barnen med. Jag hade planerat att fika med den tillsammans med familjen och sedan åka ut till graven där jag kunde lägga hjärtat till pappa som jag hade målat och sätta rosorna som jag hade köpt.

Det blev inte så. Fredrik skulle på övning och det visste jag inte om. Jag hann inte gå under dagen på grund av möten och sjuka barn. Ångesten var ett faktum. Viktoria var här och erbjöd sig om att gå med. Tack Viktoria. Du är en sann vän. Jag tackade så mycket men tackade nej för klockan var så mycket redan då och det är mörkt på kyrkogården.

Fredrik hade sagt till Viktoria att han kunde köra men då skulle jag helt plötsligt vara orsaken till att han stannade hemma från sin övning och det vill jag inte. Så det blev ingen grav för min del. Får se om jag kan ta mig dit i morgon. Kanske är det inte viktigt för en del men det är viktigt för mig.

Barnen blev uppskattade med geléhjärtan och de blev så glada för det. Till Fredrik satt jag och gjorde ett hjärta av omslagspapper och lade i hans favoritgodis i det. Själv fick jag ett hjärta av Beatrice som hon hade sytt i skolan på syslöjden och av Stéphanie fick jag en liten rund sak med snö i och i den kan man sätta i ett eget foto. Det var gulligt av dom.

Jag saknar mina två stora pojkar. De är inte hemma och en dag som denna så känns det extra mycket att inte ha alla som man älskar runt sig. De finns men så långt borta fast ändå så nära. Viktoria kom med en alla hjärtans dag tårta. Den var god och det var mycket trevligt sällskap. Jag var nog det med tills ångesten tog över. Jag uppskattade i alla fall hennes sällskap otroligt mycket. Hon visade sig vara en sann vän i nöden. Inte för att jag trodde något annat men ändå. Tack Viktoria.

Jag tror barnen uppskattade dagen och vad de fick. Jag uppskattade dagen med barnen och det jag fick av dom. De hade inte behövt att ge mig något för jag vet att de älskar mig ändå, men visst är det roligt att bli uppskattad. Det sticker jag inte under stolen med. Men för mig är det viktigaste att få vara tillsammans med mina nära och kära. Eller gå till kyrkogården och ge min älskade pappa några blommor och ett målat hjärta. Kanske låter det barnsligt men det är så jag känner.

Jag hoppas ni alla har haft en trevlig och fin alla hjärtans dag. Sköt om er och ha en fin kväll.

Hjärtan som Benjamin och Beatrice har gjort. Jag fick det vita av Beatrice och Fredrik det svarta av Benjamin


Hjärtat som pappa skulle fått till graven.

Tårtan som jag gjorde


Tårtan som Viktoria kom med

Presenten som jag fick av Stéphanie

Fikadags. Flickan till vänster är Beatrices bästa kompis och Viktorias dotter Wilma

Fredrik fick sitt hjärta av mig och godis av Stéphanie


Intressant?

1 kommentar:

  1. Stackare att du inte får må bra. Ångest är hemskt att ha.

    Och du Lisa! Du är inte alls barnslig, jag tycker det är fint av dig.

    Många varma kramar från mig!

    SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...