måndag 13 februari 2012

Dagens tema: Olyckshändelse

Dagens bloggtema hos livsturisten är olyckshändelse. Det första jag kommer att tänka på när jag hör det ordet är när min pappa trillar i vår trappa. Det var riktigt hemskt och det minnet får jag leva med i resten av nmitt liv. I alla fall så länge jag bor här.

Mina föräldrar och syskon var här hemma över påsken för några år sedan. Pappa hade fått stroke några år tidigare och gick numera med käpp. Han hade haft en del TIA-attacker med. De var här som sagt och de hade mitt och Fredriks sovrum på neder våningen och en kväll skulle pappa gå på toaletten. Han går och kikar in till oss i vardagsrummet och sedan går han upp. Helt plötsligt så hör jag en väldig duns och far ut i hallen.

Jag satt med min bärbara dator i handen men den slängde jag iväg och får upp i trappan. Där låg pappa på mage. Jag kallade på honom men fick inget svar. Jag försökta kasa ner honom lite och då hörde jag en suck. Fredrik kom och tog över det hela. Han är ju utbildad och hade ett helt annat lugn än vad jag hade. Mamma kom upp och såg att Fredrik satt med pappa i hallen. Pappa vaknade till och vi fick in honom i sovrummet igen.

Pappa kom inte ihåg att han var hos oss på Öland och han kände inte igen mig. Inte så konstigt för han fick en stor smäll. Fredriks stora son satt där uppe och såg när pappa trillade. Han hade kommit upp till den översta trappsteget när något hände. Helt plötsligt hade han trillat bakåt och på något sätt hamnat på mage. En frivolt i stort sett. Förmodligen hade han fått en TIA-attack.

Jag kan se pappa ligga i trappan ibland när jag går upp. Helt otroligt att han klarade sig. Han hade lika gärna kunnat bryta nacken och dött där och då. Han hade änglavakt. Det var en hemsk upplevelse. Pappa blev bra igen. Han åkte in till Kalmars sjukhus och blev inlagd och fick tillsyn.

Intressant?

4 kommentarer:

 1. Huu så otäckt, tur att det gick bra!

  Jag har varit inne på bloggportalen och registrerat mig men hittar ingen knapp. Jag har letat o letat men kan ingen knapp hitta.

  Sen porvade jag att gå in på det andra stället "ping" du skrev o länkade till, där får jag lösenord när jag uppger min mejladress men sen när jag skriver in det lösenord jag fått till mejlen så fungerar det inte i alla fall. Kan ju vara något fel hos dom så jag ska försöka igen senare.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej igen! :)
  Blir du less på mig?

  Nu har jag kommit in med lösenordet på rss/ping, men när jag skulle registrera min bloggadress så ska jag göra det med en Rssadress o jag har ingen aning om vad en sån adress är för något. vet du?

  Tack snälla!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Åter igen tusen tusen tack!
  Duktig du är som kan så mycket med datan o snälla som hjälper mig som inte kan något alls om data.

  Jag ska prova att göra som du förklarat för mig, ska prova senare idag.

  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Vilken tur att det gick bra för din pappa

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...