lördag 18 februari 2012

Sista färden

Ibland när man pratar med folk så kan det ibland låta så här.

-Hej. Hur är det?
-Jo det är bara bra. Själv så?
-Jo det är bara bra. Vad har du gjort idag då?
-Nej ingenting speciellt. Du då?
-Nej inget speciellt jag heller.

Det pratas om väder och vind och allt där imellen. Man lägger på luren eller går hem beroende var man är någonstans. Sätter sig ner på kvällen och går igenom vad man har gjort under dagen. Nej det är inte så mycket. Jag har ju bara tvättat några maskiner tvätt, vikt tvätt och fått undan den. Jag har plockat undan efter barnen flera gånger under dagen och jag har till och med tagit upp ur diskmaskinen och fått ner resten av disken. Matvarorna blev inhandlade och jag har fixat maten och till och med serverat den. Barnen är nattade och sover gott i sina sängar.

Nej jag har inte gjort något speciellt idag.

Jag har ångest och känner mig otillräcklig och jag skulle behöva komma bort en stund. Få se annat än dessa fyra väggar här hemma. Kanske bara gå ut på en långpromenad och fp lite frisk luft.

Nu har jag inte gjort det jag har skrivit upp. Inte idag men det är sådant jag brukar göra varje dag men ändå så svarar man när någon frågar vad jag har gjort: Nej ingenting. Varför är det så? Varför säger man inte vad man har gjort i stället för visst är det en del man har gjort?

Det är likadant som när någon frågar hur man mår. Jo det är bra! Så är det kanske inte så bra. Men man säger inte det. Varför?

Det händer mig ofta att jag säger nej ingenting eller jo det är bra. Det är inte som att jag ljuger men man tycker inte att det man gör hemma är så mycket men det är det. Det är ju faktiskt en hel del och jag tycker att vi borde sträcka ryggen faktiskt.

Ja det var lite tankar om det. Jag sitter och tittar på Whitney Houstons begravning. Den är vacker och humoristisk. Låter kanske inte klokt men den är det. Gästerna tar upp de fina minnena de har och det är en hel del humoristiska sådana.

Vila i frid Whitney. Nu får änglarna sjunga för dig.

Intressant?

2 kommentarer:

  1. Funderar ibland jag också varför man säger så där men kommer aldrig fram till något bra svar.

    Trevlig kväll!

    SvaraRadera
  2. Jag har i alla fall lärt mig att om man säger att det inte är bra, så vill en del inte höra mer och en del vill verkligen gå på djupet. Inget av det känns bra, så visst är allt bra. Klart det är skillnad om man träffar någon nära vän.

    SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...