måndag 5 mars 2012

Hemtjänsten Sollentuna

Visste ni om att man kan välja hemtjänst företag? Jag hade ingen aning om att det fanns en tjänst där man kunde välja sin egen omvårdnad så att säga. Hemtjänst Sollentuna är en sida som jag anser vara värd att gå till. Där kan man få en hel del information om vad de har att erbjuda den äldre som behöver hemtjänst. Jag har själv arbetat inom vården och även då inom hemtjänsten. Jag vet att det är oerhört viktigt för den äldre att känna sig trygg och få ett bra stöd från den som kommer hem till den äldre.

Idag finns det så många kulturer och många äldre kanske är rädda för att den inte ska kunna leva efter bara för att man behöver hjälp men alla har vi våra rättigheter och det får man även med denna tjänst. Många äldre fasar också över att inte kunna få bo kvar hemma bara för att de inte klarar av att städ, diska eller tvätta men det kan lösa sig om man söker efter hemtjänst.

All info får ni om ni besöker; Hemtjänst sollentuna

Intressant?

12 kommentarer:

 1. Många äldre kan inte ta egna beslut.
  Och att välja privat hemtjänst är inte alltid en bra idé
  Visst finns det många seriösa företag, men de flesta är det inte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns dom som kan det och det är synd om de skulle fråntas den rätten att bestämma över sig själv. Sedan är det många som kan ta egna beslut då de bor i eget boende. Dom som inte kan ta egna beslut bor oftast redan på hem.

   Radera
 2. Kära du, jag har jobbat över 23 år inom äldreomsorgen
  Visst finns det många gamla som kan ta egna beslut, men väldigt många kan det inte. Och allt för många dementa bor hemma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är möjligt att du har. Jag har oxå jobbat inom äldreomsorgen och det har jag gjort sedan jag var 16 år. Jag har sett många äldre som har eget boende som är fullt kapabla att säga vad de tycker och tänker samt veta vad det är dom tycker och tänker.

   Jag har även stött på personal som tolkat de äldre som mindre vetande vara för att de just är äldre. De äldre har kunnat svara för sig men personalen har tagit för givet att dom inte kan det. Jag har sett det när jag själv arbetade inom äldreomsorgen och jag såg det när min pappa bodde på ett serviceboende.

   Radera
 3. Det finns alltid goda och dåliga människor över allt
  Eftersom jag har jobbat åt privata företag och sett vad de går för, så litar jag inte på dom

  Undrar om du inte vill ha fler besökare till din blogg, med tanke på ordkontrollen av kommentarer. Detta suger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår varför du resornerar som du gör om du har de erfarenheterna.

   Vad menar du med det sistnämnda: Undrar om du inte vill ha fler besökare till din blogg, med tanke på ordkontrollen av kommentarer. Detta suger.

   Radera
  2. Nu fattar jag. Får skylla på att det är sent. Ordkontrollen har jag för att jag fick en massa spam kommentarer när jag inte hade den. Men jag kan testa och ta bort den igen :-)

   Radera
 4. Jag vill inte gräla på någon, men är oxså gräsligt trött
  Du kan ju ha på kommentargranskning, så avgör du vad du vill publicera och inte.

  Välkommen att kika på min blogg om du hittar nåt av intresse.
  Natti natt, kanske vi hörs igen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har varit inne och kikat och du har en trevlig blogg. Jag kommer gå in fler ggr. Ha det fint.

   Radera
 5. Ser att du plockat bort några av gårdagens kommentarer från mej
  Men du får ha det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte tagit bort några kommentarer. De jag själv har fått ser jag nu i kommentarsfältet. Jag har inte fått några andra kommentarer.

   Radera
 6. Hej!

  Nu ser jag att alla kommentarer finns med.
  Helt klart lever bloggarna sitt eget liv. Upptäckte för ett tag sen att Blogspot gjort intsällningar på min blogg utan att jag visste om det.

  Jag vet att jag av vissa upplevs lite som en ragata. Men jag gillar att säga min åsikt och tycker om att diskutera olika saker.

  Ha en bra dag, vi möts säkert igen
  mvh

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...