onsdag 11 april 2012

Allt är inte alltid som man tror

Man gör sina val hör i livet. Ibland är det bra val men ibland så kan det ge konsekvenser. En dålig handling är inte en ursäkt för en annan att göra en dålig handling. Tänker inte den ena personen så underlättar det en del om den andre tänker till lite. Det är inte alltid bra att låta hjärnan tala för den måste vara innehållsrik för att göra ett klokt val. Inte bara för stunden utan för framtiden med.

När någon människa gör något dumt så är det ingen ursäkt att vara dum tillbaka. Det är smartare att försöka vara lite mer vuxen än den som strular till det och att tänka till underlättar situationerna en hel del. Att tala först och tänka sedan är ingen bra idé!

De flesta känner kanske till den fina ramsan om Ett barn? Nedanför kan ni läsa den iaf.

Ett barn som kritiseras lär sig att fördöma. Ett barn som får stryk lär sig att slåss. Ett barn som hånas lär sig blyghet. Ett barn som utsätts för ironi får dåligt samvete. Men ett barn som får uppmuntran lär sig förtroende. Ett barn som möts med tolerans lär sig tålamod. Ett barn som får beröm lär sig att uppskatta. Ett barn som får uppleva rent spel lär sig rättvisa. Ett barn som får känna vänskap lär sig vänlighet. Ett barn som får uppleva trygghet lär sig tilltro. Ett barn som blir omtyckt och kramat lär sig att känna kärlek i världen.Att lära ett barn vad som är rätt och fel och låta barnet inse vad som är bra och vad som inte är bra kan låta enkelt. Det är inte så enkelt egentligen för mycket handlar om miljön runtomkring. Vad är det för människor runtomkring? Är det folk som är bra och pålitliga? Är det ärliga människor eller är det sådana som luras och bedrar?

Som förälder gör man vad man kan och man gör det bästa av det möjliga men det är inte alltid tillräckligt för det finns en hel del som är avgörande som man inte alltid tänker på. Något som jag ändå tycker är viktigt är att man ska inte döma. Det finns förhoppningsvis ett hopp om en bra framtid. Frågan är bara hur man ska nå dit.

Om ett barn hamnar i rättvisans klammeri så behöver förmodligen det barnet hjälp. Hur ska man på bästa sätt kunna hjälpa det barnet? Ja inte gör man det med att dalta med barnet. Han eller hon måste veta vad som är rätt och fel och vet den inte det så får den ju upplysas om det.

Man läser i tidningarna att det är ungdomar som hittar på med en massa skit och de får inga straff. Är det lösningen? Att de inte ska få konsekvenser av sitt handlande? Sedan kan man undra om det är rätt att ge dom fängelse. Är det verkligen den rätta lösningen? Ja för en del kanske men inte för alla. Det finns de som behöver så mycket mer än då och då pratar jag om vård. Frågan är bara om det finns vård att ge och hur den i så falls er ut.

Om man ska se saker och ting från den som hittar på med en massa skit. Om alla vänder denna personen ryggen, vad har då den personen något att kämpa för? Den är ju alldeles ensam. Jag tror inte att vända ryggen är den bästa lösningen. Att var storsint tror jag är det man tjänar bäst på på långsikt faktiskt.

Jag vet idag att allt som står i tidningarna är bara en liten del av verkligheten. Man läser och får en bild men det finns så mycket mer bakom artikeln som inte kommer fram. Det är synd egentligen för det blir en helt fel bild av personen i fråga.

Ja det var mina tankar idag. Skönt och få kunna plita ner dom. Ha en fin kväll.

Intressant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...