tisdag 28 augusti 2012

Ökning på 240:-

Bönderna vill att mjölken ska höjas med 2,50 kr litern. Någon hade skrivit i en kommentar att det var ingen hög höjning så det var bara att köra på. Det beror lite på hur man ser på det. Vi som är en stor familj och som använder mjölk dagligen kommer definitivt att känna av höjningen.

Jag förstår att bönderna måste gå på plus för att kunna fortsätta att producera mjölk och kunna ha sina kor, men jag tycker ändå att mjölken är tillräckligt dyr. En paket kostar redan över  11 kr här och då skulle den paketen stiga till ca 15 kr för affären. Paketet är på 1,5 l

Här hemma går det ca 3 l mjölk om dagen. Det innebär en kostnad idag på 22 kr. Efter en sådan höjning så skulle mjölken kosta 30 kr. Slår man då ut det på en månad så blir resultatet så här.

Nu: 660:-
Efter höjning: 900:-

Det är mycket pengar det!

Men som sagt. Jag förstår bönderna med. Man ser om sig själv först.

Intressant?

4 kommentarer:

 1. Ja det finns nog både gott och ont om man skulle prishöja mjölken,
  vi har börjat köra som på krogen: varannan vatten!

  SvaraRadera
 2. Ja det får bli så här med hädanefter

  SvaraRadera
 3. Nu vet jag inte hur det är i eran familj, så ta det inte personligt. Men så länge man kan köpa läsk och kolsyrat vatten för dyra pengar tycker jag att man har råd att köpa mjölk. Likaså köps det otroligt mycket snabbmat och färdigmat (dyrt) och godis och snacks. Skippa en del av det, så finns det i de flesta familjer pengar till mjölk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När barnen brukar ibland handlar godis så brukar jag säga att de inte ska handla så mycket. De säger oftast att det är ju "bara" och så kommer summan. DÅ brukar jag säga att en tia är lika mycket som en liter mjölk och barnen älskar ju mjölk.

   Jag tänker likadant som du faktiskt. Jag köper hellre bra produkter och lägger lite extra kronor på det men jag tycker ändå att det är dyrt att handla ibland. Det är ju inte bara mjölken utan det är en hel del andra varor med som oftast höjs i priserna.

   Radera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...