måndag 12 november 2012

Dags för insulin kanske....

Idag höll jag på att missa min tid hos dietisten. Hon ringde tack och lov när jag inte kom så jag fick en ny tid under dagen.

Den 29 september var jag hos doktorn och då hade hon mina svar på mina prover. Mitt långtidssocker låg jättebra. Det låg på 5 men sockret stiger efter måltiderna. Idag var jag hos dietisten och då har det höjt sig. Idag ligger långtidssockret på 7,3 och det är inte så länge sedan som jag då tog proverna.

Dietisten sa att min kropp producerar förmodligen inget eget insulin. I en frisk människas kropp så produceras det insulin när man äter men det gör det inte hos alla diabetiker.

Nu ska jag göra en kurva. Jag ska ta stick i fingret före och efter varje måltid sedan efter det resultatet så ska de se vad de kan göra för att hjälpa mig. Det kan hända att jag får insulin i stället och det kan hända att jag ska testa en annan medicin. Den är dyr men den är effektiv.

Ja då är det bara att hoppas på att jag har lite av mitt egna insulin kvar då. Jag hatar sprutor! I morgon blir det läkarbesök. Får se vad doktorn säger då.

Så mycket som jag har varit hos doktorn den sista tiden har jag inte varit på flera år känns det som.

Annars har det ändå varit en bra dag. Jag kom att tänka på gårdagen när jag var i kyrkan. De hade en ny kvinna som skulle berätta om vad gudstjänsten var och vilka aktiviteter de har i veckan mm.

Hon började prata om att dagens gudstjänst var om förintelsen. Jag reagerade lite grann för jag har aldrig varit med om att de har pratat om förintelsen i kyrkan men visst...det kan ju vara något nytt. Sedan skulle hon säga en barnkörs ledares namn och hon sa fel efternamn. Då tänkte jag att hon kanske sa fel om förintelsen med.

Japp...det gjorde hon för sedan kom prästen och sa att det handlade om förlåtelsen. Hur kom kvinnan på att säga förintelsen? Hon var förmodligen nervös.

I kväll är det bara att ta det lugnt. Jag funderar på om jag skulle ta mig upp där uppe och pyssla lite. Vi får se. Hur som haver så önskar jag er alla en fin kväll.

Intressant?

1 kommentar:

  1. Håller tummarna för att det går bra med proverna och allt!

    Och det var ju för lustigt med förlåtelsen och förintelsen. LITE skillnad, liksom...

    Kram!

    SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...