söndag 4 november 2012

Ett strort grattis till Benjamin och Beatrice

Idag för 10 år sedan låg jag inne på Lunds BB och väntade på att förlossningen skulle starta. Jag var stor som ett hus och kunde knappt röra mig. Jag hade i normala fall 38 i stl i kläder men denna dag hade jag stl 58. Japp...jag var stor som ett hus jämfört mot tidigare. Orsaken var att jag väntade tvillingar :-)

Jag var mycket förväntansfull för jag visste hur det var att föda ett barn men nu skulle jag föda två barn. Dessa två skulle bli nr 4 och 5. Jag var ensamstående så jag fick genomgå förlossningen själv.

Värkarna hade startat dagen innan så på morgonen den 4 november körde pappa mig in. Han väntade tills han fick veta att jag skulle stanna kvar. Sedan körde han mig hem. Jag låg mitt uppe i en skilsmässa med så jag hade min advokat i örat vid något tillfälle under dagen. Jag hade verkligen fullt upp kan jag säga.

Mamma och pappa kom in under dagen och de stannade kvar under förlossningen med. Allt gick bra och jag födde de små vaginalt med lustgas till hjälp. Men innan jag kom så långt så var det lite problematiskt ändå.

Tvilling 1 som var gossen Benjamin var orkeslös medan tvilling 2, flickan ville ut så fort som möjligt. Jag öppnade mig inte helt heller utan de var tvungna och trycka på kanterna för att få mig utvidgad. Det gjorde ont kan jag säga. De tog hål på fosterhinnan men det hjälpte inte utan de övervägde då att ta o sätta igång droppet, men det var egentligen till för tvilling 2. Använde dom detta nu så hade de inget till tvilling 2 och då riskerade jag att få kejsarsnitt. Vilket jag inte ville.

Droppet sattes igång och strax därefter så ville tvilling 1 ut. Han föddes kl 16:58 och han gavs direkt till min mamma som var med inne i förlossningsrummet. Jag fick inte honom själv och jag förstod ju varför men jag hade gärna velat få honom. Fem minuter efter så ville snäckan ut. Hon föddes 17:03. Hon låg i säte men när det var dags för henne att lämna sitt hus så vände hon på sig själv och kanade vägen ut.

Jag låg i sammanlagt 12 timmar med värkar. Inte mycket för en del men en evighet för mig. Jag hade fött 3 barn innan tvillingarna och det hade gått mycket fort med dom. Min äldsta låg jag 4 1/2 timme med. Mitt andra 2 1/2 och med min dotter 1 1/2. Efter mitt tredje barn så sa barnmorskan att skulle jag ha fler barn så var jag tvungen att åka in direkt då jag födde barn så här snabbt.

Sedan blev jag med tvillingarna och läkarna sa att jag fick förbereda mig att föda barnen redan i 7:e månaden. Vilket var vanligt med tvilling graviditeter. Men jag fick inga barn för tidigt på det sättet. Dessa ville inte ur. De var kvar till vecka 38 +4. Då ruckades deras stillsamhet tack vare att barnmorskan var och kände på livmodertappen.

De föddes friska men fick sola då deras hemoglobin var för höga i sina värden. De låg och solade en vecka på BB och en vecka hemma. Sedan blev allt bra. Tills Benjamin var en månad cirka. Då var han så trött så han inte orkade äta och jag kunde inte väcka honom. Akut in till Lund där han fick blod och började få liv igen.

Jag har haft en underbar resa med mina barn och att föda tvillingar är något extra. Idag fyller de 10 år och det känns som att det var igår jag hade de små hemma.

Ett stort grattis till mina två underverk.

Lennart Benjamin Nicklad Thimmie
Kerstin Heidi Isabel Beatrice

Intressant?

2 kommentarer:

  1. Grattis till tioåringarna! Det är något extra att fylla tvåsiffrigt för första gången!

    Häftigt med tvillingar och oerhört häftigt och starkt av dig att fixa den förlossningen själv. Dessutom mitt i en skilsmässa!!

    Kram

    SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...