söndag 4 november 2012

White Trash

White trash. Vilket ord egentligen. Att stämplas som white trash är inte så svårt i vårt samhälle. Det räcker att man går utanför vad samhället kallar för normalt. Jag var ensamstående med 5 barn tidigare och det var inte så populärt. Det stack i ögonen på folk. Sedan träffade jag en sambo och då så levde jag på honom sa folk. Det var synd om min sambo som tog in en sådan som mig i sitt hus.

Vadå sådan som mig? Ja den frågan svarade ingen på. Förmodligen så visste dom själva inte svaret. Då jag var ensam med 5 barn så måste det ju vara något fel på mig. Jag levde på samhället och på bidrag sa folk. Sen att jag hade arbetat ihop till min egen föräldrapenning spelade ingen roll och att jag hade barnbidrag som alla andra har spelade heller ingen roll. Barnbidrag är faktiskt allas rätt att få som har barn.

Jag och min sambo fick två barn tillsammans och nu får jag skylla mig själv för att jag har så mycket tvätt och disk. Det är ingen som säger det rakt ut men man förstår vad som står mellan raderna. Det har inte varit så mycket nu det sista året faktiskt men innan så var det helt otroligt vad folk orkade engagera sig i min bloggs inlägg när det gällde mig och mitt skrivande om min vardag.

Speciellt en person riktade in sig på just det att jag fick skylla mig själv. Jag skrev inget annat än tvätt och åter tvätt skrev hon. Det var ingen som ville läsa om det. Men som jag skrev till henne så har jag inte tvingat henne att läsa min min vardag.

Jag tycker om när folk har åsikter men när de poängterar att de har rätt och att de minsann vet hur saker och ting ligger till då blir jag smått irriterad för dom vet egentligen inte ett skit.

När några ser mig och mina barn så ser de antalet barn och börjar räkna på hur mycket barnbidrag jag får. De ser inte alla utgifter som det följer med varje barn. En del tror att man kan leva på barnbidraget. Dessa människor borde inte ha egna barn!

Oj då. Jag började på en sak och slutar med ett annat .Det blir lätt så när man bara skriver. Jag läste en artikel på aftonbladet där de skrev om bloggaren Drömmen om 11 barn och om White trash.

Idag fyller barn 4 och 5 år. De blir hela 10 år. Grattis till dom. Det ska snart bli tårta och saft :-)

Såg ni Så mycket bättre i går? Magnus Uggla framförde Olle Ljungströms låt Jag och min far. Han gjorde den så bra. Lyssna och njut.

Jag och min far med Magnus Uggla

Intressant?

1 kommentar:

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...