måndag 21 januari 2013

Legend of Chima

Mina barn älskar Lego. De kan sitta i timmar och leka med alla figurer som de har. De bygger gärna flygplan, traktorer och gubbar som de sedan använder på sina plattor som bildar vägar. Det är roligt att sitta och titta på dom medan de leker faktiskt. Där bland legobitarna kan de sitta koncentrerat och de går in i roller och spelar karaktärer så att det blir en dialog mellan figurerna.

Mina två minste barn är hemma idag och de bar ner hela lådan med legobitarna i. De slängde undan allt annat som de tyckte låg i vägen och sedan tog de upp sitt Lego och nu så sitter dom alltså där och leker.

Jag tycker själv om lego faktiskt. Jag brukar sitta med barnen när de får något nytt. De vill gärna ha hjälp och jag ställer mer än gärna upp. Det blir en stund som man får tillsammans med barnet med. Den stunden är guld värd.


Det har kommit ut en ny lektema som heter Legends of Chima. De djuren kan nog bli roliga och spännande för barnen. Legends of Chima utspelar sig i det magiska landet som bebos av fem olika djurstammar. Det är korpar, örnar, vargar och krokodiler. De är alla vänner och de lever intill varandra. Under resans gång så ändras allt. Det blir en konflikt mellan två vänner som har stått varandra nära. De båda kommer från olika stammar. Det som händer härnäst är att de övriga djuren måste välja sida.

Legends of Chima tar upp många viktiga saker faktiskt. Det är hjälpsamhet, samarbete, vänskap och konfliktlösning. Det är sådant som barn måste suga åt sig för att kunna utvecklas till en individ som gör det rätta. Jag tycker om spel och leksaker som är pedagogiska och lärorika.

Mina två minste barn fyller snart år och jag tror att Legends of Chima kommer att stå på deras önskelistor :-) Får de välja så är det Lego som står allra högst upp på listan när det gäller att aktivera sig. De går in i sina roller och leker med dialoger. Det är roligt att sitta och lyssna på dom när de leker.


Instagram
Intressant?

1 kommentar:

  1. Tycker också det är roligt med lego o nu finns det ju så mycket roligt. Fast de har det kanske alltid gjort?
    Kjells barnbarn har dumplo legot som vi brukar leka med när vi träffas.
    Kram!

    SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...