måndag 29 april 2013

Sponsrad video: Systembolaget- "avdramatisera", våren 2013

Det närmar sig första maj. Det är en dag som många dricker alkohol till. Varför har jag aldrig förstått faktiskt. Det är en röd dag och det är på kvällarna som det firas. Det innebär att många har sin familj runtomkring sig och då innebär det att den som har barn och dricker alkohol tillsammans med dom så kan det blir svårare att säga nej till sitt barn när han eller hon frågar.

Varför måste alkohol finnas med vid firande? Borde inte familjen, nära och kära stå i centrum för firandet? Hemma i vår familj dricker vi inte för att fira in någonting. Vi säger nej till barnen för jag anser inte att barn ska dricka alkohol.

Många tycker att det är okej att ge barn alkohol. Då vet de vart det kommer ifrån och barnet har lovat att det är det enda de ska dricka. Det är inte sant det där. Det har visats att de barn som inte får dricka för sina föräldrar dricker mindre som vuxen. De barn som får alkohol för sina föräldrar dricker mer. Statistiken säger så. Systembolaget har samlat tips till tonåringar.

Hur ser du på detta att ge barn alkohol innan de fyllt 18?

Intressant?

1 kommentar:

  1. Jag tycker inte man ska ge barn alkohol. Jag har nog haft tur med barn som inte dricker. Kram

    SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...