onsdag 8 maj 2013

Din hjälp behövs


I dag lever ett antal personer i akut hemlöshet i Stockholm. Personer som inte får ta in på ett härbärge eller ett akutboende av den enkla anledningen att de inte omfattas av tak-över-huvudet-garantin. De är förpassade till att sova på gatan. Det rör sig företrädesvis om EU-migranter som på grund av att de inte har hittat något arbete här än - vilket de flesta kämpar för att göra - inte heller har tillgång till Sveriges socialförsäkringssystem. Med andra ord, de står helt ensamma utan hjälp.

Under vintermånaderna öppnade Stockholms Stadsmission tillsammans med Stockholms stad och Frälsningsarmén en nattlig fristad för de mest behövande. Projekt Vinternatt möjliggjorde nattlogi för 40 personer samt försåg dem med kvällsmat och frukost. Med vårens intåg, avslutades tyvärr projektet då pengarna tog slut. Vinternatt stängdes den sista april. Det betyder att de personer som har sökt nattlogi nu är förpassade till gatan igen.

Detta måste vi ändra på. Vi behöver din hjälp.

Om vi tillsammans kan samla ihop 160 000 kronor kan vi tillsammans med Frälsningsarmén hålla ett akutboende för 16 EU-migranter öppet hela sommaren och hösten. Om du själv kan ge ett bidrag är vi så klart tacksamma, men vi ber även om din hjälp att sprida denna vädjan till nära och kära, samt i dina kanaler. Med gemensamma krafter kan nattlogin för behövande hållas öppet längre. Vi behöver all hjälp vi kan få för att nå dit!

Allt du och dina vänner behöver göra är att gå in på www.stadsmissionen.se/akutboende för att ge ett bidrag. Pengarna öronmärks. Så fort vi har fått ihop 160 000 kronor kan vi garantera att verksamheten är öppen över hela sommaren och hösten. Varje dag som verksamheten håller stängt innebär ytterligare en natt på gatan för de vi vill hjälpa.

Tack för din hjälp, den är viktig!


Intressant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...