onsdag 8 maj 2013

Hundar i allmänhet

När jag var yngre så hade vi hundar. Jag älskar hundar, stora som små. Schäfer och Collie är hundraserna som står mig varmt om hjärtat. Vi har haft andra raser med men det är dom som satt sig bäst i hjärtat. Det finns många raser i Sverige. Jag försökte leta upp hur många raser vi har men jag kunde inte hitta något. Skulle varit roligt och veta.

Vi har ju raser som det finns olika storlekar på och det finns stora och små hundar. Grova och smala. De är som människan kan man säga ;-)

Vad jag kommer ihåg så har vi haft schäfer, Collie, papillon, tax, labrador och chao chao.

Nu kan man använda hundar mer än till att ha som sällskapsdjur. Nu kan man ha dom till att tävla med också. Jag tror att det heter Greyhoundracing. Vad jag anser om det är jag lite kluven till. För mig är hundar sällskapsdjur och inga arbetsmaskiner. Men sedan så finns det ju faktiskt hundar som gillar att springa.

Jag skulle gärna vilja ha en hund idag men med en hund så medföljer det mycket ansvar. Det är inte bara att skaffa en hund. Innan man gör det så måste man ta reda på vad den hunden behöver som man tänker köpa. Läs fakta om rasen och ta reda på vilket foder som är bäst. Har du råd med en hund? Har du tid med en hund?

Ja det finns en del att tänka på innan man skaffar en hund. Jag har nog med barnen i dagens läge så någon hund för min del blir det inte i dagsläget i alla fall, men visst kan man få drömma sig bort för en stund? :-)

Intressant?

1 kommentar:

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...