lördag 11 maj 2013

Hur ser du på din släkt

Igår så såg jag på Lingo, ett underhållningsprogram som brukar gå på förmiddagen. Det är två lag som tävlar mot varandra och de ska försöka få ihop rätt ord och sedan ta en boll så att en siffra försvinner. Förhoppningsvis så får dom Lingo. Det är som Bingo fast det heter Lingo.

Det ena tävlingsparet så var den ena kvinnan sambo med den andra kvinnans bror. För mig blir det då svägerska. Programledaren frågade om de såg varandra som släkt och den ena svarade njae...och den andra svarade nej.

Här tog min hjärna en paus. Vadå inte släkt? Ser dom sig inte som det? De är ju svägerskor. Eller måste man vara gift för att bli sedd som släkt?

Ja deras synsett fick mig att börja funderar rätt så bra. Hur ser jag själv på släkt? När jag tänker på min sambos släktingar så räknar jag ju dom som släkt. I alla fall till min sambo ;-) men jag vet ju inte vad dom kallar mig som i och för sig.

Hur tänker du kring släkt? Är ni släkt om du bara är sambo med din partner? Eller ser du dom som din släkt eller bara som ingift släkt? Skulle vara roligt och veta hur ni tänker. Kommentera gärna :-)

Intressant?

4 kommentarer:

 1. Nu satte du myror i huvudet på mig. Nu har vi ingen släkt. Varken jag eller sambon har syskon. Men nog skulle jag räkna en svägerska till släkten även om ingen var gift.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tycker oxå att det skulle räknas, för inte måste man väl vara gift för att bli en i släkten?

   Radera
 2. Jag har en släkt som uppför sig som ett gäng avundsjuka snorungar. Därför avstår jag all kontakt med dom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag umgås bara med den släkt jag vill umgås med. Andra har jag kontakt via facebook. En del av dom skulle jag oxå vilja umgås med men det är många mil emellan.

   Radera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...