onsdag 29 maj 2013

Sune och roboten Rudolf


Sune har en pappa som är världens klantigaste. Han är även den bästa fast han ofta skyller ifrån sig och lägger skulden på andra oskyldiga runtomkring honom. Sunes pappa har alltid varit klantig men just idag så är han värre än vanligt. Sunes mamma har berättat att pappa Rudolf faktiskt blev förändrad efter de hade fått barn. Han hade sniffat på lustgasen och sedan dess var han inte samma man längre. Han blev klantigare än vanligt. Nu funderar Sune på om hans pappa kan ha blivit kidnappad och blivit ersatt med en annan man som ser exakt likadan ut. Kan det vara ufo-gubbar som har förvandlat Sunes pappa Rudolf? Har de gjort hans pappa till en robot?

Författare: Sören Olsson och Anders Jacobsson
Illustratör: Lovisa Lesse
Förlag: Egmont Kärnan
Serie: Sune
Bandtyp: Kartonnage
Språk: Svenska 
Utgiven: 201305
Antal sidor: 155
upplaga1
Vikt i gram: 368
ISBN10:
9174057510
ISBN13:
9789174057515


Sören Olsson och Anders Jacobsson samt Egmont Kids Media


De två herrarna är några av Sveriges mest populära barnboksförfattare. De har skrivit en del böcker genom åren. Under de 27 år som de har skrivit så har de publicerat över 100 av dom. Inte illa. De ligger ständigt på topplistorna. Det är ju roligt. Dessa två herrar skriver inte bara böcker. De har gjort en del produktioner för radio och tv samt film. De har även skrivit manuset till filmen Sune i Grekland som släpptes 2012.
Denna bok är utgiven av Egmont Kids Media. De har gett ut medier i över 30 länder och omsätter 1,4 miljarder EUR och har 6400 anställda. Huvudkontoret ligger i Malmö i Skåne. Egmont är marknadsledande inom barn och ungdomsmedia samt spel och pussel. Sune är ett känt namn inom Egmont och det är ju tack vare vår Sune Andersson som finns i denna bok. Men det finns andra kända namn som Egmont också har under sina vingar. Några av dom är Kalle Anka och Bamse.


Sammanfattning – mitt omdöme i sin helhet samt mitt betyg


Denna bok älskar min 11-åriga son. Han läste denna varje kväll när han gick och lade sig. Jag tycker läsning är viktigt och dessutom så är det roligt att läsa tycker jag. Boken har 155 sidor och de är uppdelade i avsnitt. Eller kapitel kan man säga. Texten är lagom stod för ett barn. Lite för stor för mig som vuxen, men det går att läsa i den. Jag har en sjuårig son med som gärna ville lyssna till denna. Det gick bra att läsa och det bästa av allt är de kapitel som boken är uppdelade i. Det är lätt att avgöra om man vill läsa ett avsnitt och sedan släcka ner. Det är inte lika lätt att fastna i boken och strunta i att sova för att man vill läsa klart. Det finns små bilder med i oken. Bilderna hänger samman med den text man läser. Det är inte många bilder, men det är några här och där.

Alla vet kanske inte vem Sune är. Han heter egentligen Sune Andersson och bor tillsammans med sin mamma karin (hon arbetar på ett bibliotek och pappa Rudolf ( han arbetar på kontor) samt storasyster Anna, lillebror Håkan ”Bråkan” och lillasyster Isabelle i en tvåvåningsvilla. Han går i skolan och är mest som alla andra pojkar i hans ålder. Han säger sig vara en liten tjejtjusare. Han har en flickvän som heter Sophie Blixt, men fast han har flickvän så kan han slänga ett öga på andra flickor. Sunes fullständiga namn är Sune Rudolf Andersson.

Denna boken är ett bra val till den tioåriga barnet som snart ska fylla år. Men den går även att läsas för yngre barn. De förstår vad man läser men de förstår kanske inte allt i innehållet, men min sjuåring tyckte om att man läste för honom. Då den är lättläst så passar den även utmärkt till att läsa högt ur. Det är skillnad för ett barn att läsa tyst och att läsa högt. Mina tvillingar har läst för varandra med och det är super tycker jag. Jag rekommenderar denna bok. Den får fyra stjärnor av fem möjliga av mig.

Den finns att köpas på Adlibris, Bokus och cdon 

Intressant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...