torsdag 4 juli 2013

Astrid Lindgrens Värld och The Playtones

Det är sommarlov och vi har hittat på med lite roligheter. Tiden går så fort så man hinner inte med allt och då blir bloggen lite lidande. Men jag hoppas kunna kompensera det med fina bilder från dagarna som har gått.

I onsdags så gick vi upp tidigt för vi skulle ner till parkeringsplatsen vid kyrkan och vänta in bussen som skulle ta oss till Astrid Lindgrens Värld. Vi var inte så många men tillräckligt ändå. Jag hade 6 av barnen med mig. Min stora son är ju i Kroatien.


Det gick mycket bra att åka dessa tre timmar (som en enkelresa tog) med barnen. De satt fint i bussen och var nog väldigt förväntansfulla. I alla fall de små. Vi stannade till för att fika lite på vägen dit. Vi stannade vid en underbar plats med utsikt över vatten och träd. Underbart landskap vi har här i Sverige.När vi väl var framme så var det dags att ta sig in genom entrén och få barnen att samlas runt mig så att vi kunde gå tillsammans. Vi var några stycken som gick. Det var två vänner till mig samt en av vännernas mamma och dotter. Det var jättemysigt och det gick lätt alltihop fast vi var så många.

Det blev några föreställningar som vi såg. Det blev naturligtvis Pippi Långstrump. Min minste son älskar ju Pippi. Sen blev det Madicken. Den föreställningen blev inte så populär för min stora dotter för hon störde sig på att denna Madicken hade mörkt hår medan Madicken i Astrid Lindgrens böcker och filmer har ljust hår. :-) Ja det kan bli så ibland. Det blev lite Nils Karlsson Pyssling med. Man såg inte Pyssling men barnen hade det roligt i alla fall.


Vi fikade och hade mat med oss. Det var bullar, pastasallad och dricka. Det är underbar miljö inne på Astrid Lindgrens Värld. Man satt och njöt av bara naturen där inne.

Sen var det dags för min favorit, Emil i Lönneberga. Man måste ju bara se Emil när han är där inne, men tyvärr så blev det inte riktigt så. De två små skulle åka rutschkanan som ligger precis vid Pippi Långstrump. Visst sa jag, det går bra.

När vi skulle gå till Emils föreställning så var inte Pontus där. Vi letade och sökte och vi sa till dom på informationen om att han var vid pippi men försvann spårlöst. Nu var det inte så illa som det låter för det var så mycket folk på denna föreställning som pippi gav denna stund. Det var ett helt hav med människor och jag förstod att han satt där inne i havet och tittade på sin favorit, men man blir ändå orolig.


Jag försökte komma in och titta efter honom men det var lönlöst. Man kom inte igenom folket. Jag har aldrig varit med om så mycket folk på samma ställe. När föreställningen var slut så kom lille Pontus gående från en bänkrad. Ja...han hade sett på Pippi och hade haft en mycket rolig stund.

Vi hade en lapp runt hans handled där det stod ett telefonnummer till mig men det behövdes aldrig användas, men det är att rekommendera att ha på sina barn när man är ute så. Pontus fanns framför oss hela tiden fast vi inte såg honom. Det var tur för det skulle kunna vara så att han hade gått vidare.

Nu stod vi till varje ingång så vi kunde inte missa honom, men vem vet? Med mycket folk hade han kanske kunnat glida igenom med folkmassan som gick ifrån föreställningen.

Det hela slutade bra och vi gick till Mattisborgen. Det var dags för Ronja Rövardotter och där är ju Skalle-Per min favorit. De dansade och sjöng och alla fick ta sig en runda in i borgen. Pontus vågade inte så jag satt kvar med honom.


Efter detta så var det dags att åka hem igen. Det gick bra det med men barnen var trötta och hade överskottsenergi samtidigt så det blev lite ståhej i bussen. Inget ståhej som i negativt utan de hade svårt att sitta stilla hela resan hem.

Tolv timmars utflykt var över och det var rätt så skönt att komma hem faktiskt. Dagen efter som var i går var jag helt slut. Jag fick ont i höften när vi skulle åka hem med bussen och hade så ont när jag gick. Jag har ju problem med höften i vanliga fall och nu blev det mycket gående så det var ju bäddat för att få ont.Jag vilade länge faktiskt in på förmiddagen och jag kände mig helt slut. Fredrik jobbade och kom hem efter sin arbetsdag och efter maten gick vi ner till Borgholms torg för att se på The Playtones. Vilket underbart band det är. Vilket drag de hade. Det blev en skiva med hem.


Idag har dagen inte varat så länge men den stund den har varat så har jag inte gjort så mycket. Funderar på att bara ta det lugnt med barnen. Det är snart helg och då kan man göra alla måsten i stället.

Ni får ha en underbar dag. Sköt om er.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Intressant?

1 kommentar:

  1. Dit vill jag också åka, men jag har inga barn.

    SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...