söndag 29 september 2013

Hur kan en farmor göra så?

Denna helgen har vi haft besök. Mamma och hennes sambo samt min lillasyster. Sen kom mammas sambos son och hans fru med. Det har ju varit skördefest på Öland. Vi var runt och körde lite i lördags. Tiden bara sprang iväg. Vi fyndade lite här och där och en del av det ska bli julklappar hade jag tänkt.

Det var många fina dekorationer man såg här och där. Den ena hade mer fantasi än den andra och de bjöd på många smilband kan jag säga. Det var roligt att åka omkring och kika och fast vi fick se mycket så har vi missat en hel del. Hela Öland hade ju skördefest och man hann helt omöjligt med allt. Långt därifrån.Det var inte bara de fina dekorationerna som jag fotade. Barnen kom med mellan varven med :-)


Vi var i alla fall iväg i lördags och tittade på gräsklipparracet. Det var rätt så roligt. Barn körde på som bara den och det var inte bara killar inte, utan även tjejer.Vi var på ICA här i Borgholm och skulle handla kött för vi skulle grilla. Jag och Fredrik går och kikar på urvalet av kött som de har där och fick se en mycket ofräsch förpackning. Ja det var inte förpackningen som var osmakligt utan det som låg i det. Köttet som ICA sålde var gammalt kött. Det syntes på köttet att det inte var fräscht och sedan syntes det på deras datumstämpel. Köttet var bäst före dagen innan vi kom och handlade. Så osmakligt!


Vi skulle även har läsk i back men det var inte så mycket att välja på. Mycket dåligt det med. Det var Loka citron och öl man kunde välja mellan.

Idag söndag så åkte gästerna hem. Jag och familjen åkte upp till gravarna och satte blommor. Idag för två år sedan så satte jag ner pappas urna på en bäddad bädd av rosor. Jag hade beställt tre blå rosor i blomsteraffären i stan. De var jättefina. Jag köpte även vita klockor som jag satte i buketten. Pappas kista var blå likaså urnan. Därför köper jag blå rosor när det är vid sådana här speciella tillfällen.Vi var på Robins sista utomhusmatch med A-laget. Det gick inte så där bra. 3-2 till det andra laget. Domaren levde i sin egen lilla värld och blåste av när han kände för det. I första halvlek så hade motståndarlaget gjort 2 mål. Borgholm kom igen i andra halvlek men där i slutet så fick de andra laget in ett mål till. Så typiskt.

På vägen hem så körde vi på den vägen som vi brukade ta när vi åkte för att hälsa på småpojkarnas farmor. Min ena son frågade om jag hade bett om ursäkt till hans farmor och jag sa att jag inte har något att be henne om ursäkt för. Jag förklarade för dom en dag för länge sedan varför deras farmor inte ville träffa dom. De frågade och jag svarade med att hon ville ha en ursäkt för. De frågade varför och mitt svar blev att jag inte visste. Jag kan helt omöjligt be om ursäkt för något som jag inte vet vad jag ber om ursäkt för.

Han menade på att bad jag om ursäkt så ville farmor träffa dom igen. Hur sorgligt låter inte det? I morgon är det ett år sedan småkillarnas farmor träffade barnen sist. Det är klart att de undrar varför hon inte vill träffa dom. Att straffa små barn på detta sättet är rena barnmisshandeln tycker jag. De har inte gjort någonting men ändå så är det dom som straffas.

Ingen har nekat deras farmor att träffa sina barnbarn och det är det som är det sorgligaste egentligen, för hade jag eller Fredrik hindrat henne att inte träffa barnen så hade det varit en sak men ingen har sagt det. Hon får gärna träffa sina barnbarn men hon har valt att inte bry sig om dom och det har hon gjort i ett år nu.

Stackars småkillar. De kommer förstå en vacker dag. De blir stora de med.

Tiden går och inte blir vi yngre. Tänk så mycket hon missar. Barnen är så duktiga och det enda barnen vill är att bli sedda av henne. Inte bara bli sedd på stan utan bli bekräftad att de faktiskt betyder något för henne. Hon har dock andra barnbarn som hon sätter högre värde för. Det är bara det att alla barn är lika mycket värda.

Intressant?

6 kommentarer:

 1. Sådan farmor har vi också drabbats av. Förbjuder min dotter att träffa henne och deras släkt. Fruktansvärt att man straffar barn. I vårt fall beror det på att jag åkte moped som ung och ringde på dörren och frågade efter pappan- Så gör inte flickor och då straffar man barnen sen när dom kommer till världen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är för sorgligt att det finns sådana människor.

   Radera
 2. Fattar inte hur man kan göra så. Jag har daglig kontakt (nästan) med barnen och dom små. Hämtar på dagis och har dom över natten. Barnens farmor och farfar har ALLTID funnits för dom. Tyvärr är farmor borta sen flera år.
  Mina föräldrar har aldrig brytt sig om våra barn, bara min systers. Men det straffar sig. Idag känner dom knappt varandra.
  Nu ska jag snart få besök av Lena och Alexander:)) Kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr så blir barnen lidande men de som förlorar på det är dom som blir borta. Hoppas ni fick en mysig stund tillsammans :-) Kram

   Radera
 3. Sorry. Men Du låter inte helt hundra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter inte helt hundra? Om vad?

   Radera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...