måndag 11 maj 2009

Barnet har fel kön?

Socialstyrelsen står fast vid beslutet att det inte går att neka kvinnor att göra abort enbart om barnet har "fel" kön. Socialstyrelsen anser att fel kön är ett giltigt skäl.

GILTIGT SKÄL???

Jag tycker personligen att det är för jävligt. Inte bara av socialstyrelsen utan även av de kvinnor som gör abort bar för att barnet inte är av ett visst kön. Sådana människor ska inte har barn!!!

Alla barn är lika mycket värda. Pojke som flicka. Sjuk som frisk. De som väljer bort ett barn bara för att barnet är av ett visst barn...dom ger jag inte mycket för. Jag hoppas ärligt talat att de inte kan få barn efter aborten.

Ja...jag blir inte bara irriterad utan rent av förbannad på sådana människor!


Läs även andra bloggares åsikter om ,


Follow En 7 barnsmammas vardagsliv BloggRegistret.se


11 kommentarer:

  1. Äntligen har jag hittat tillbaka hit. Ja visst är det sorgligt rent ut sagt att vissa väljer bort "fel" barn. Skrämmande! Hur ser det ut om 10 år? I min mage är då varenda unge välkommen och perfekt oavsett kön eller "defekt".

    SvaraRadera
  2. I min mage är alla barn välkomna. Skulle jag inte kunna få egna barn o skulle adoptera så hade jag valt de barn som ingen ville ha. De sjuka...så att de kan få ett bra hem. "fel" kön för att även de ska kunna känna sig älskade.

    Förstår mig inte på de människor som inte välkomnar alla barn. Det är ju deras eget kött o blod!

    Välkommen tillbaka :-)

    SvaraRadera
  3. är man inte medveten om att det är en 50/50 chans för det ena eller det andra könet när man bestämmer sig för skaffar barn, borde man inte skaffa barn överhuvudtaget.

    SvaraRadera
  4. Jag är absolut mot att abortera pga kön

    Men man skall inte glömma att det finns kvinnor som inte äger sin sexualitet även i Sverige, som av religionsskäl ej får nyttja preventivmedel och kulturer där pojkar anses mer värda än flickor.

    Det som låter enkelt för oss kan vara så mycket mer komplicerat i verkligheten.

    SvaraRadera
  5. Nu har jag inte läst hela historien, men den artikel som jag läste på Expressen.se tolkade jag som att den menade att man inte har laglig rätt att hindra en kvinna från att göra abort -oavsett vad hennes skäl är...

    Personligen är det fruktansvärt att välja bort ett barn pga könet. Alla barn är barn -aldrig enbart ett kön!!

    Men det är nog lätt att döma ut kvinnan, egentligen är det ju en hel kultur som vi talar om.

    SvaraRadera
  6. Detta par hade sedan innan flera döttrar.
    Vad är fel på att vilja ha en pojke som gör familjen hel?


    Det är endast era fördomar som spökar.

    SvaraRadera
  7. Man får ju göra abort helt utan skäl, så givetvis går det i och med detta kombinerat med vetskap om kön att välja kön.

    Jag förstår inte hur nästan alla kan bli upprörda över denna möjlighet, samtidigt som de är för fri abort.

    Själv är jag helt främmande för att välja kön, men skulle inte vilja vara med om en abort över huvud taget och är därför noga med kondom.

    SvaraRadera
  8. Jag förstår att det finns olika kulturer, men oavsettt kultur så är inte det ena könet mer värd än det andra. Förstår fortfarande att det finns olika kulturer, men de som anser att det finns olika värden i könen har fel någonstans i sin kultur.

    Someone: Det finns inget fel i att vilja ha ett barn av ett visst kön, men vill man ha barn så borde man välkomna det barn som blev till. Jag har själv 5 pojkar o 2 flickor. Jag hade gärna velat ha en flicka när jag väntade min yngste, men det blev en pojke o jag älskar honom lika mycket o min familj är hel. Oavsett kön på barnen.

    Jonas: Jag är inte för fri abort!

    SvaraRadera
  9. Är inte emot rätten till abort men visst kan man tycka att många gör det av "fel" anledning...

    SvaraRadera
  10. Smulan:
    Ok, då förstår jag dig bättre. Jag tycker det är helt ok att ha åsikter som avviker från mina egna, men har mindre respekt för de som har åsikter som inte hänger ihop.

    SvaraRadera
  11. Jonas...ja jag tycker att alla har rätt till en åsikt o ingen åsikt är fel i sig...men som du själv säger att när en person pratar för en sak o tycker annat o hela resonemanget inte går ihop...då har jag oxå svårt att respektera den personens åsikt.

    SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...