torsdag 29 juli 2010

Frånvarande

När man läser nyheter på nätet så är det inte så ofta det är så positivt. Det händer så tråkiga saker i vår värld så man tycker det är så konstigt när man får läsa något som faktiskt är bra.

Många dog när det var jordbävning på Tahiti. En liten ficka försvann och mamman trodde att hon var förlorad i jordbävningen. Men flickan hade överlevt och återförenades med sin mamma. Läs om det här.

Så underbart.

Jag vet inte vad jag hade gjort om jag hade förlorat någon av mina barn. Min livs största mardröm. Men tyvärr så är det inte allas. Man har läst om föräldrar som har tagit död på sitt eller sina egna barn. Som kvinnan som mördade sina egna barn. Inte ett utan åtta st.

Varför? Jo hon ville inte ha fler barn men hon ville inte ha preventivmedel heller. Hennes make visste ingenting och det är för mig en gåta det med. Det måste väl ha synts att hon varit gravid?! Läs mer om det här.

Det finns så mycket sorgligt som händer i vår värld så hälften hade räckt.

Idag har det varit jobb som vanligt. Jag var o  handlade skor till tre av barnen.  Man får passa på när det är billigt samt att det är bra kvalité på skorna.

I går var jag med pappa in till Kalmar sjukhus. Han var glad att jag kunde följa med honom och det är klart att jag gör det. Har jag bara möjlighet så gör jag det.

Jag kan inte förstå de barn som struntar blankt i sina föräldrar. Det är pga dom att man finns och de har uppfostrat och gett dom liv. En start i livet. Det finns de barn som bara hör av sig till sin(a) förälder/föräldrar när de tror att det sista andetaget ska tagas.

Det är helt otroligt egentligen. När föräldrarna är friska så finns det frånvarande barn, men när som sagt personen ligger och kämpar för sitt liv då flockas dom som vargar.

Varför ska det dugas att komma då? Vad förväntar dom sig? Ett arv eller?

Det är skrämmande och mycket sorgligt.

Jag har varit oväns med mina föräldrar. Det blir man ibland. Man har inte alltid samma åsikt men man måste respektera varandra för det, men ibland så har man behövt en paus, men aldrig jag har förhindrat något umgänge med mina barn. Jag skulle aldrig sätta mina barn i den situationen att de ska tvingas välja. Det var inte dom som var oväns med föräldrarna utan jag.

Nu umgås jag med båda mina föräldrar och jag värnar om den kontakten. Man blir äldre och äldre och en dag kommer de inte att finnas längre. Skulle jag göra något som orsakade o-vänskap mellan mig o föräldrarna så skulle jag göra allt för att ställa allt tillrätta igen. Inte bara för min skull utan för mina barn.

Mina barn gör ju som jag gör. De lär sig av mitt handlande. Jag vill inte lära ut att vara långsint och negativ. Jag är en person som försöker se det positiva i det negativa. och det är vad jag vill att mina barn ska lära sig.

Konflikter kan vara bra. Man måste se sin egen del i det hela som skett. Det är aldrig ens fel att två träter.

Oj. Det blev ett långt inlägg, men jag skrev det jag tänkte.

Ska snart natta min kudde. Jag är trött efter arbetsdagen och jag är glad över att det är fredag i morgon. Ha en fin kväll alla läsare.

Intressant?

Tycker du om min blogg? Lägg gärna till den i bloglovin eller i följaren till höger ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...