lördag 4 september 2010

Det är katastrofalt!

Det börjar bli valdags. Skulle egentligen inte skriva om det alls för det skrivs om det överallt på nätet. I tidningar och bloggar. Men man kan ju inte låta bli. Det smutskastas och kräks i stort sett hela tiden. Det ena partiet ska vara värre än det andra. Varför inte bara försöka enas och komma fram till bra beslut och hjälpas åt på färden?

Siffrorna ser inte bra ut.


Många tyckte det var skit när sossarna satt. Det kunde inte bli värre sa många, men det kunde det för andra.

Så här stod det i aftonbladet
 •     Förlamad i rullstol? Räcker inte.
 •     14 tabletter om dagen för att klara smärtan? Räcker inte.
 •     Svår sjukdom som gör att du kan svimma när som helst? Räcker inte.
 •     Aftonbladet har tidigare skrivit om människorna bakom besluten. De som fick beskedet att de visst kan jobba – och kastades ut från Försäkringskassan efter alliansregeringens skärpta regler.
Helt otroligt. Visst kunde det bli värre! Hur länge ska de få leda landet till undergång? Människans undergång. Människans värdighet.

Läs om Kent. Han tvingades vid 61-års åldern att flytta hem till sin sjuka mamma. Eller om Selma 42 som blev utförsäkrad och gick tillbaka till sitt jobb. Hon fick sparken och tvingas leva på sin a-kassa. Cancersjuka Anna, 38, kämpade för sjukpenning för alla sjuka.Hon slogs mot regelverket men dog innan ändringen.

Enligt Lena Mellin så har Fredrik Reinfeldt tre ömma punkter. Där ett av dom är nedskärningar som kan fälla regeringen och det är nog många beredda att hålla med om.

Mona Sahlin når botten när det gäller stöd. Det går bara nedåt hela tiden, iaf om man ska tro på vad tidningarna säger. Men jag har även lärt mig under årens gång att man inte ska lyssna för mycket på vad som skrivs.

Vad jag vet är att det behövs en förändring. Vården är katastrofal tex. De äldre blir lidande. Tänk på dom. Alla blir vi gamla en dag.Ska man inte få bättre vård än vad den är idag?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Intressant?

Smickra mig ;-)  Flattr this

Tycker du om min blogg? Lägg gärna till den i bloglovin eller i följaren till höger.

6 kommentarer:

 1. Men snälla nån... det haglade av dessa artiklar under S också, och de definitioner på frisk/sjuk som vi har idag är ett arv från S. I stort sett friska människor som förtidspensionerades vid 30 års ålder och dömdes till ett fattigt liv... människor som föll mellan stolarna.

  Jag säger inte att systemet fungerar optimalt nu, men det fungerar bättre än under S och det har jag personlig erfarenhet av.

  Jag är 29 år. Jag har reumatism, ryggproblem och efter att min sambo dog så drabbades jag av en depression. Jag har dessutom migräntendenser och klarar inte av stökiga miljöer. 2005 ville man förtidspensionera mig. Då var jag 25 år!

  Jag var sjukskriven fram till 2009, när jag "tvingades" in i en arbetsmarknadsprövning.

  Idag jobbar jag 40% i en butik efter att ha fått hjälp av arbetsförmedlingen. Jag kan jobba lite mer för varje månad och jag mår bättre nu än när jag gick hemma.

  Jag har mitt liv tillbaka tack vare de nya sjukreglerna.

  Men det är väl en mindre intressant historia än Lindas... att människor faktiskt blir hjälpta och hittar tillbaka har väl ett mindre nyhetsvärde än att någon som anser sig för sjuk för att jobba måste söka sig till soc i tre månader.

  Det är mycket gnäll på folk... men jag som har erfarenhet av systemet anser att det är ett steg framåt. Alla förtjänar en chans att komma tillbaka och få hjälp.

  Det finns ingenting värre än att stoppas undan i ett system som inte ser dig och inte har någon skyldighet att titta på ditt fall!

  SvaraRadera
 2. Jag har själv erfarenheter och kan jämföra med hur det var när S satt än Alliansen nu.

  Jag har ledverk och har ibland svårt för att gå. Jag har ibland svårt för att sitta, gå eller stå men är/var tvingad att söka jobb som jag vet jag inte klarar av pga min ledverk. Med det system som finns idag så är jag tvingad mer eller mindre att ta jobb som jag vet att jag inte klarar av och på sikt kommer må dåligt av.

  Så det är nog olika från person till person som allt annat om vad som är bäst för den enskilde. För mig är det definitivt inte en regering med alliansen som bär huvudansvaret!

  SvaraRadera
 3. Ett mycket bra inlägg smulan!

  Visst är det bra med ett ett samarbete emellan F-kassa och AF. Det kan hjälpa många tillbaka!

  Fast i många fall har de nya sjukförsäkringsreglerna gått för långt och knäcker människor istället för att hjälpa.
  Har själv en anhörig som lider av ett psykiskt funktionshinder.
  Efter diagnosen fick han hjälp med boendestöd och godman.
  Boendestödet anser inte att han klarar eget boende, utan vill att han söker särskilt boende.
  Godmannen hjälper till med alla papper han inte klarar av själv.
  Det tär på självförtroendet att tvingas leva på soc.
  Nu är han i det skicket att någon arbetsrehabilitering inte existerar.
  Ändå nekar F-kassan en tidsbegränsad sjukersättning på 2 år.
  Vilket arbete skulle han klara i dagsläget?
  Ser hur hans hälsa hela tiden försämras.
  Prognosen för framtiden skulle förbättras om han fick ta det lugnare under 2 år. Slippa pressen och med hjälp hitta sin väg tillbaka.
  Personen ifråga har många ideer och tankar kring detta, men saknar i dagsläget förutsättningarna.
  Och inte blir det bättre som situationen ser ut nu.

  SvaraRadera
 4. Tack. Ja det är hemskt när en människa ska få lida så. De som verkligen behöver hjälp får ingen utan det ska trampas på deras värdighet i stället. Skrämmande!

  SvaraRadera
 5. Jag känner Linda lite grann via en gemensam bekant... och hon lever ett rätt så normalt liv. Hon älskar sina barn och lever som vem som helst. Jag tror personligen att hon har blivit van vid att leva hemma och inte ha några andra krav på sig än moderskapets krav. Jag tror att hon skulle må bra av att komma ut i arbete några timmar i veckan, men ärligt talat så behöver hon en spark i baken för att komma dit. Artikeln är väldigt vinklad och inte vidare rättvisande bild som målas upp av Linda.

  Tycker att det är tråkigt att hon blir ett sånt här mediafall... för visst, hon har haft några turer med olika myndigheter, men ingenting som hon inte har kunnat hantera. Som många andra som varit sjukskrivna länge så har hon fallit in i en vana och är nu lite rädd för att prova nya saker.

  Jag tror att Linda klarar det och jag tror att hon får ett deltidsjobb en dag, om hon bara försöker.

  /postar via bekant

  SvaraRadera
 6. Visst finns det dom som kommer in i sin vana och inte vågar ta steget ut, men jag vet oxå att det dom som vill men som inte kan men måste.

  Jag har varit en av dom.

  Det finns dom som behöver en spark i baken som du skriver och de behöver en puff. De kan ge det men inte på det sättet som det görs idag. idag har man inget val. Iaf så hade inte jag det då det var min tur att puffas ut.

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...