tisdag 16 november 2010

Pedofili och övergrepp

Det finns en grupp på facebook som heter Visa pedofilers identitet. Jag har "gillat" den sidan för jag skulle gärna vilja veta om jag har en pedofil till granne. Jag gick in på sidan idag och såg att det fanns människor som oxå är med i den gruppen och de umgås med pedofiler. Iaf en pedofil. Jag tror inte att denna tjej vet om att hennes kompis är en dömd pedofil. Gör hon det....ja då har jag absolut ingen förståelde!

De som inte vet om att de umgås med pedofiler får inget val själva. Det finns t.o.m dom som lånar ut sina barn till en trevlig granne som de "känner" men som sedan visat sig att den snälla grannen är pedofil.

Ja Jag vill verkligen veta om mina barn är i närheten av en pedofil. Jag kan inte hjälpa det men jag ser inte pedofiler som mänskliga. Många av dom kan inte stå för det dom har gjort och det skrämmer mig. Kan de inte stå för det så anser dom inte att det dom gjort är fel och då kan det hända igen.

Jag har starka åsikter när det gäller pedofiler och pedofili. Kanske blir det så när man haft en i närheten.

Det finns en bok som går att köpa som heter The Pedophile's Guide to Love and Pleasure: a Child-lover's Code of Conduct ("Pedofilens guide till kärlek och njutning"), Det är en s.k pedofilguide. Författaren Philip R. Greaves II säger att pedofiler är missförstådda för ordet pedofil betyder egentligen barnälskare.

Man kan se det på olika sätt. En pedofil älskar ju barn fast kanske på fel sätt. De har en annan syn på barnet än vad som är normalt.

Det finns en annan bok som heter Jag älskar den pojken. Det är en kille som varit utsatt och som skrev en bok flera år senare om det. Jag ska försöka få tag på den boken. Borde inte vara så svårt...tror jag.

Jag har skrivit flera inlägg om just pedofiler tidigare och jag lär säkert göra det igen. Här under är några av mina gamla inlägg:
 Kanske inget att läsa men jag säger iaf vad jag tycker och jag står för mina åsikter. En människa som gör övergrepp på någon annan gör så mycket mer än att göra själva övergreppet. Offret ska leva med övergreppen i hela sitt liv och det är mycket som offret får försaka för en egoist handlingar.

För att återgå till det jag började att skriva. Jag har några frågor till er som läser.
 • Om ni visste att en vän eller släkting eller en granne var/är pedofil. Hade du litat på den personen? 
 • Hade kunnat lämna dina barn till den personen? 
 • Hade du trott på den fällda domen eller på det den dömda sa att h*n är oskyldig.
 • Om den dömda stod för det den gjort. Hade du vågat lita på honom iaf?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

7 kommentarer:

 1. Vill svara på dina fyra frågor och svaren blir som följer; på fråga 1, 2 och 4 säger jag nej rätt igenom. På fråga nr 3 säger jag rent spontant att jag tror på domen. Men jag vet också att vårt rättsväsende tyvärr inte alltid fungerar. har en bakant som har anmälts och i hovrätten fällts för barnmisshandel (friad i tingsrätten). Med bakgrund av omständigheter runt omkring så är jag säker på att den fällde är oskyldig. Men samtidigt så är jag ganska säker på att det finns bevis om en pedofil åtalas och då tror jag självklart på att tingsrätten fäller den skyldige.

  SvaraRadera
 2. Jag ser inte att "uthängning" av pedofiler skulle vara någon lösning. hårdare straff... av med bollarna... det skulle vara en lösning.

  Men jag förstår hur du tänker med att inte vilja bo bredvid en pedofil men jag vill be dig läsa detta noga:

  http://whatthefuckdotcom.blogg.se/2008/december/dilemma.html


  "Om jag nu skulle veta att Mr Svensson på villavägen 3 var pedofil... så skulle jag kanske stirra mej blind och glömma Mr Gunnarsson på villavägen 2... som kanske också är pedofil men aldrig dömd och därför aldrig "uthängd"...

  Nä...Det är nog bättre att inte veta, och helt enkelt se efter sina små!"

  SvaraRadera
 3. Jag har en släkting som är det. När det gäller andra saker går han att lita på.

  Varför skulle jag anförtro barn till honom?

  Han har själv berättat om det för mig och min make och bett oss att aldrig lämna honom ensam med pojkarna.


  Att hänga ut pedofiler tror jag inte alls på, bl. a. eftersom det ger en falsk trygghet på ett sätt.

  Vi har pratat med pojkarna från de var mycket unga och varit mycket försiktig i övrigt - vilket i sig inte alltid är nog, tyvärr!


  Kramar från mig!

  SvaraRadera
 4. Tack för era svar.

  wtfdc. Det är inte så enkelt. Man kan ha koll på sina barn men vet man inte om en speciell person är pedofil då lämnar man kanske över barnet till den personen och valet är helt plötsligt borta.

  Det är kanske inte vilken person som helst. Det kan vara en nära släkting till barnet. Man lämnar över o god tro på att barnet har det bra.

  Skulle man visst i förväg att personen var pedofil då hade man själv kunnat välja om man ville lämna över barnet till en pedofil

  SvaraRadera
 5. Pennelina. Din släkting står för vad han gjort, men det finns dom som inte gör det. Det är dom man vill veta vart dom finns. Jag vill veta iaf.

  Det handlar inte om att man ska stirra ner dom. Oavsett om de är pedofiler så behandlar jag dom med respekt men jag föraktar dom. Det gör jag.

  SvaraRadera
 6. Som svar på dina frågor!
  Skulle jag VETA att en person är pedofil, varför skulle jag lämna mina barn till den personen? Det borde väl ingen förälder göra...? Om en person blir dömd väljer jag att alltid tro på domen tills motsatsen bevisats, visst den kan vara fel men jag skulle aldrig chansa på att den var fel och riskera att ngt skulle hända mina barn!

  Sen tror jag inte på att hänga ut pedofiler tex. Det finns många som dels inte är dömda vilket skapar en falsk trygghet och dels finns det även andra farliga brottslingar som jag inte heller skulle vilja bo granne med tex. serievåldtäksmän...

  Kram
  MammaMorran- funderar på livet & Barn med ADHD/Autism

  SvaraRadera
 7. Jag är med i den gruppen!!
  Och jag skulle ALDRIG lita på en som är dömd till detta!!!
  Du vet att vad jag/vi gått igenom, och tog ensam vårdnad direkt. Släpper inte till på minsta lilla bit. NEJ!! Vill inte ha med såna att göra.
  Jag har fått vänförfrågningar på FB, där jag nekat pga av dom är vän med just honom. Jag kan inte vara vän med någon, som är vän med en dömd pedofil!
  Jag har inget emot att "hänga ut" pedofiler, jag vill att samhället ska veta vad dom har för grannar. Vad dom kan och inte kan lita på.
  Men jag tycker också att det är lindriga straff på den skyldige, den utsatta har ett värre straff, som sitter i hela livet, tyvärr.

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...