fredag 27 maj 2011

Att blogga

Det finns många sajter här på internet som både är bra och dåliga. Jag använder mig inte utav många utan det är några st bara som jag besöker och det är inte alltid dagligen. Jag håller mig till mon blogg mestadels. Jag älskar att skriva och oftast så blir det om min vardag. Nu kan man inte skriva vad som helst. Kan kan man ju säkert men jag väljer att inte göra det och det är på grund av respekt inför de personer det gäller som inkluderar min vardag.

Det är en svår balansgång det där. Alla barn och ungdomar är likadan så det är inte det men det blir ändå att man kör över deras person så att säga om jag skriver om andra i andra person. Är det positiva saker så är det ju bara roligt men allt är ju inte det och så är det för alla människor.

Att vara mamma är svårt och det är dock ingen dans på rosor. Det ska gudarna veta. Man försöker göra det bästa och det rätta för barnen men hur ska man kunna veta att det är det? Man går oftast på magkänsla och fakta. Om man råkar ha någon fakta för vem vet att det är den rätta fakta vi pratar om? Alla uppfattar vi ju saker och ting olika menar jag.

När jag gnäller ibland om att jag är trött eller att jag inte hinner med så får jag oftast gliringar om att det borde jag ha tänkt på innan jag skaffade så många barn. Folk tar alltså för givet att det är på grund av barnen, men det behöver ju inte vara så. Det kan vara på grund av okunniga människor som tror sig veta allt eller har sina åsikter som inte är av denna värld. Det kan vara på grund av dålig sömn eller bara en dålig dag. Varför tar alla för givet att det är för att jag har många barn? Hade dom tyckt detsamma om jag bara hade haft två barn?

När vi är inne på att gnälla så måste jag dra upp en sak. Skulle vi mångfamiljer gnälla det minsta så får vi som sagt skylla oss kälva, men när en tvåbarns mamma eller pappa gnäller så är de flesta förstående. Den stackaren har ju haft en jobbig dag med att få iväg två barn till skolan och sedan jobbat. Jag säger inget ont om det för det tror jag mycket väl att de har haft för det är ingen lek med att ha barn, men vi som har många barn jobbar faktiskt oxå. Kanske har de jobb att gå till eller så jobbar de hemma.

Nej, nu ska jag som mångmamma lata mig lite och ta en kopp kaffe och bara vara en stund. Kanske läsa några bloggar och trakassera dom med kommentarer. Ha en fin dag!

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

3 kommentarer:

  1. Tyvärr så är det precis så som du beskriver. Men, man får faktiskt vara trött när man är en flerbarnsmamma!!! Hur skulle det annars se ut??
    Nerver av stål har ingen, bara nästan ;))
    Kramiz och ha en fin kväll.

    SvaraRadera
  2. Oj vad bra skrivet! Stor kram till dig!

    SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...