onsdag 29 februari 2012

29 Februari

Det är inte ofta man får skriva det datumet. Jag var bara tvungen att göra det.

Citat Wikipedia:  24 februari är den 55:e dagen på året i den gregorianska kalendern. Det återstår 310 dagar av året (311 under skottår). Tidigare inföll skottdagen denna dag, men 1996 ändrades detta, så att den från och med 2000 infaller den 29 februari.

Firade man alltså skottdagen den 24 februari innan år 1996? Så länge jag kan minnas så har skottdagen varit den 29 februari, men jag kan minnas fel och det gör jag oxå förmodligen då. Varför hade de skottdag innan månaden var slut för?

Jag tycker denna dag är lite speciell, men jag skulle aldrig vilja föda ett barn denna dag. De har bara födelsedag var fjärde år då. Men det kan iofs vara rätt så ekonomiskt med. Tänk om jag hade fött alla mina 7 barn denna dag. Då hade det blivit billigt ;-)

Hahaha...nej skämt o sido.Denna dagen är den dagen kvinnorna kan fria till sina män. Förr så var denna dag den enda dag som kvinnan fick lov att fria. Stackars flicka om hon blev kär de andra åren som det inte var skottår. Sen behöver dom inte vara så snabba heller med att gifta sig iofs. De har ju 4 år till nästa gång at tänka igenom vad de egentligen vill.

Själv är jag sambo och det är inte lönt att fria till mannen som jag delar tidning med. Han vill inte gifta sig. Det ville inte någon av oss för vi har båda varit gifta och jag kan bara tala för mig själv. Mitt äktenskap varade rent för länge. Vi var väl gifta 7 veckor innan mannen stack och lämnade mig gravid med tvillingar. 7 veckor kan faktiskt vara en mycket lång tid! Aldrig mer sa jag då. Jag ska aldrig gifta mig igen sa jag.

Idag 10 år senare och sambo med en man som jag verkligen älskar så säger jag annorlunda idag. Skulle jag gifta mig i framtiden så skulle det vara med Fredrik. Med barnen och honom så känns livet perfekt och fullkomligt. Jag står på en annan punkt i livet men min sambo står kvar.

Så nu öppnade jag mig lite, men det bjuder jag på. Skottår var dagens tema hos livsturisten förresten. Vill ni läsa andra som oxå skriver om denna dag i dagens tema så kan du kika in här.

4 kommentarer:

 1. Hej! Allt bra med dig?
  gud vilken fin blogg du har!!

  Kram!
  / Emma » http://emmaeriica.webblogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej :-)
   Jo allt bra, men jag börjar bli trött. Men det är snart dags för sängen.
   Tack så mycket :-D Roligt att du gillade min blogg. Ska in och kika på din med.

   Kram kram

   Radera
 2. I love you Elisabeth! Puss o Kram!
  - Fredrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Love you to ♥
   Puss o kram

   Radera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...