måndag 17 december 2012

Fy skäms på er

Vart man än vänder och vrider sig numera här på nätet så är det något om vad som är rasistiskt och vad som inte är det. För någon dag sedan informerade nyheterna att några klipp från jultecknat skulle klippas bort och det var å grund av att det var rasistiskt. Hur det nu kan vara det. Det är bara en docka och en gubbe som dansar. I alla fall i mina ögon.

Jag vet inte hur vi svenskar tänker. Speciellt dom som har bestämt sig för att ta bort dessa klipp och framför allt dom som säger att det är rasistiskt. Är det någon som är det så är det ju dom som tar bort den svarta dockan och den dansande juden.

Är det bättre att visa att man inte vill ha dom med än att visa att de får vara med i gemenskapen? En person som kan ta både judar, svarta, vita och andra människor med andra ursprung är den person som inte är rasistisk. Den som vill ta bort alla de andra från en skara av nationalitet är rasist i mina ögon.

Jag förstår inte hur de tänker. Om en svart docka gör så att det ska pratas om rasistisk så undrar jag hur alla leksaksaffärer ska göra hädanefter. De kan ju inte sälja en svart docka i så fall. De svarta dockorna finns och vi i Sverige vill inte ha den svarta dockan med i en jultecknad. Varför? Jo för att den är svart. Vem fan är rasistisk???

Jag blir så irriterad för just sådana här händelser skapar ovänskap mellan de olika nationaliteterna. Tyvärr så är det ofta de som inte ska få skulden för det som får det.

Är det någon mer än jag som inte ens har tänkt på att den dansande gubben var en jude? För mig var han en figur som dansade in i tomtesäcken.

Nej jag tycker att det har gått för långt med det här och de som gör så här borde ta sig en riktig funderare.

Instagram
Intressant?

2 kommentarer:

  1. Jag är helt med på ditt resonemang. Det skapas rasism där det inte finns något/Boel

    SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...