torsdag 11 juli 2013

Finns det någon skillnad på att döda och döda?

Dödsstraff är något som man inte kan genomföra och sedan ångra sig. Man har läst artiklar om människor som blivit dömda och fått dödsstraff. Efter dödsstraffet så kan det komma fram att de faktiskt var oskyldiga. Då kan man inte ta tillbaka någonting.

Förr var jag för dödsstraff. Jag visste inget bättre. Nu är jag äldre och har fått lite mer förstånd faktiskt och kan se saker och ting på ett helt annat perspektiv. Finns det någon skillnad på att döda och döda? Ja det gör ju det och det är staten som kan göra det på ett lagligt sätt. Är det rätt?

Vaughn Ross sitter i ett fängelse i Texas. Det värsta fängelset av dom alla. Det är där som det genomförs flest avrättningar. Denna man är 41 år gammal och har suttit i detta fängelse i 12 år. Genomsnittet är tydligen 11 år. Han har suttit på övertid alltså.

Han ska ha haft ihjäl två människor och han säger sig vara oskyldig till de båda morden. Teknisk bevisning och juryn säger något annat. Om detta nu hände 12 år tidigare, varför vänta så många år innan domen sätts i verket? Denna man är ju inte samma man som han var för 12 år sedan.

Det är mycket det som gör att jag är emot dödsstraff. Det ska ske flera år senare än när domen sätts och jag kan inte förstå varför. Jag tror knappast att det är för att de ska se om han verkligen är skyldig för när domen ges så stängs journalerna och arkiveras.

Intressant?

2 kommentarer:

 1. Jag är absolut emot dödsstraff. Det är en ren kränkning att ta sig rätten att döda någon, som staten faktiskt gör. Fruktansvärt ociviliserat i ett modernt samhälle, oavsett om en person är skyldig till grova brott eller inte.

  Tack för grattiset till min e-bok - det ska bli jättekul när allt är klart! Då kan du låna den på bibliotek!

  Ha en fortsatt fin sommar!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Maria med 4 barn14 juli 2013 13:35

  Dessutom kan ju både förståndshandikappade och minderåriga dömas till döden vilket är skrämmande. En avrättning kostas dessutom mer än att ha en intern inlåst på livstid i fängelse.
  Nej, tycker inte att detta hör hemma i ett modernt och civiliserat samhälle.

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...