torsdag 2 april 2009

Bakläxa?!

Fildelningen minskade med 30%. Det är förmodligen pga den nya Ipredlagen.

En 9 årig pojke ger sin skola en bakläxa. Han jobbar en hel dag i skolan o vill vara ledig när han kommer hem. Varför ska han göra läxor på sin fritid? Ska man inte hinna med o göra skolarbetet i skolan?

Ja det är några frågor som han ställer. Förnuftig pojke det där. Man kan ju tycka att man ska hinna med allt som har med skolan o göra i skolan men i verkliga livet så slutar ibland inte arbetet man har heller under arbetstid.

Personligen så kan jag tycka att barnen har långa arbetstider. De går i skolan till 14:30 (mina gör det). Sen ska de hem o göra läxor. De ska äta o de har sina aktiviteter. De är trötta efter en intensiv dag i skolan, men ändå så ska de orka göra mycket mer efter skoldagen slut.

Hade de inte kunnat flika in lite läxläsning i skolan?

Tänk de barn som går på fritids. De kan komma hem vid 17-18 tiden o då ska de vara alerta o göra läxor. Det är inte på alla fritids som barnen kan göra läxorna på.

Läste att A-kassan tillåter inte bloggare. En kille som bloggar på smålandspostens hemsida kan missa sin ersättning nu. Just pga att han bloggar.

Han anses inte vara arbetslös, men han får ingen ersättning för att blogga.

Vad kan man göra idag som arbetslös? Denna bloggar ställer sig frågan om han kan vara tränare till sin grabbs pojklag i Öster.

Ja det är frågan. Enligt reglerna som A-kassan har så kan man inte göra så mycket mer än att söka jobb. Man har ingen rätt till ett socialt liv eller hobbyn.

Har man som hobby att blogga (på sin fritid) så ska man inte få det för att A-kassan anser att det är ett jobb.

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...