fredag 27 november 2009

12 årig gärningsman

En ung kvinna blev räddad från att bli våldtagen i går. Gärningsmannen var bara 12 år.

12 år??? Enligt en expert så är det inte otroligt för mörkertalet av den här sortens brott och förövare är stort. De är inte straffmyndiga och hamnar inte i några register.

Jag tycker det är fel på ett sätt. De är inte straffmyndiga men skulle det inte tas upp någonstans? Så att det registreras? Inte sätta ut den unga gärningsmannen men ett streck någonstans så myndigheter ser hur stort antal det egentligen är?!

Ju mer de vet ju mer kan de kanske förebygga? Jag vet inte, men jag tycler det är skrämmande när en 12 åring misshandlar och ska våldta en annan människa.

Vad händer egentligen nu med denna 12-årig? Det måste ju finnas någon störning hos honom. Får han hjälp och behandling mot det isf? Eller är det bara socialtjänsten som får ta över honom nu?

Usch...skrämmande är det iaf.


Det är fredag och det är sååååå skönt! Flickorna ska ha magdans uppvisning i kväll så det ska vi gå på. Sen blir det hem o packa för i morgon bitti åker vi till skåne. Vi ska på en fest på lördagen o på söndagen ska vi till min syster och gratulera hennes dotter. Ska bli roligt för det är ett tag sen vi sågs.

Jag ska jobba några timmar först o sen blir det att hämta några barn. Hem o tvätta och vika tvätt o sen iväg på dansuppvisningen.

Vad ska ni göra idag?


Kram
Shadow Word generated at Pimp-My-Profile.com

Follow En 7 barnsmammas vardagsliv BloggRegistret.se



2 kommentarer:

  1. Ja du...det är verkligen skrämmande! Jag tror att många barn har det oerhört tufft under uppväxten, det har blivit något hårt över vårt samhälle. De barn som inte får trygghet hemma, tror jag är riktigt illa ute. Någon som bryr sig om och lyssnar, finns där bara... när trycket utifrån blir för tungt, är nog en nödvändighet. Min väninna åker ibland ut i skolorna och talar med ungdomarna och det är hemskt hur många som mår dåligt. Att tio-åringar måste äta nervtabletter för att klara av att gå till skolan, det är ingen ovanlighet...

    Ha det så trevligt på er resa till Skåne! Jag önskar er en riktigt fin helg. Själv ska jag bara ta det lugnt och mysa in advent!
    Kram från Myrra!

    SvaraRadera
  2. Ja du Smulan jag vet inte vad jag ska säga eller tro om dagens samhälle. Det är klart att ngt är fel. Mina pojkar som sagt har ju neuropsykiatriska funktionshinder och ja allt kan hända. Men jag hoppas att föräldrar verkligen gör ALLT och HÅLLER koll på sina barn och i vissa fall söker hjälp innan det är försent det är alla vuxnas ansvar.

    Hoppas du får TREVLIGT på din tripp.

    Här hemma blir det att träffa ett kompisgäng i morgon och på söndag ska vi nog bara MYSA.

    HA DE GOTT KRAM !!!!!

    SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...