lördag 9 januari 2010

Nätmobbing

Nätmobbing ökar. Mobbing på nätet blir allt vanligare o polisen säger att man ska anmäla. Man kan fråga sig om det är lönt många ggr för vad händer egentligen?

Facebook hade några ungdomar startat en klubb som hette "Vi som hatar Stina Johansson". Fem st av hennes klasskamrater hade gått med. Naturligtvis blev hon ledsen. Hennes föräldrar kontaktade Facebook men inget gjordes. Gruppen fanns fortfarande kvar. Den togs först bort när det blev en polisanmälan.

Har inte Facebook något ansvar alls när det gäller sådant här?

Nu finns det en annan gupp om denna tjej och den heter Gruppen som stöder mobbade som ex. "Stina Johansson". Det finns idag 29 medlemmar. Jag hoppas gruppen växer. Allt för att bevisa att vi inte accepterar mobbing. Gå in på Facebook och gör dig medlem HÄR.

Läs mer i aftonbladet.

Det här med att polisanmäla. Mycket måste först hända innan man kan göra något. Det hinner hända hur mycket som helst innan polisen har något att gå på. Iaf så är det de besked som man oftast får när man ringer o anmäler.


6 kommentarer:

 1. Vi får aldrig ge upp kampen emot mobbing!

  Personligen är jag emot hat, även om jag har förståelse för reaktionen mot de som mobbat :-)

  Kram från Pennelina

  SvaraRadera
 2. Jag är oxå emot hat. Det tjänar ingenting att hata. Man förtär sig själv bara. Men hat mellan personer och handling är är skillda saker. Kram o ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. På Facebook finns gruppen === Gruppen som stöder mobbade som ex. "Stina Johansson"

  SvaraRadera
 4. Det är verkligen viktigt att göra något mot mobbingen - men när man springer, så glömmer man ofta bort vad man själv gör egentligen.

  Skrev några egna tankar i min blogg

  SvaraRadera
 5. Herr Morris...vad menar du med det? Om man springer?

  SvaraRadera
 6. Skrev om det i min blogg - det jag menade var att det är lätt att själv hata och göra precis som mobbarna - fast mot mobbarna, om man inte tänker efter utan bara reagerar för snabbt...

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...