lördag 31 juli 2010

Göran Lindberg fick 6 1/2 år. Rena hånet!

 1. Offret: Jag blev lättad Flickan våldtogs brutalt på hotell av Göran Lindberg Nu orkar hon berätta om våldet och fängelsedomen.
 2. Han våldtog och slog Här är Göran Lindbergs offer.
 3. Leif GW Persson: Han får vara glad Han hade kunnat få tio år till.
 4. Han får själv betala advokatnotan
 5. Lindberg ska botas med terapi
 6. Var "mer eller mindre" med på sex 
 7. Sex år och sex månader för Lindberg 
 8. Så fungerar straffrabatten 
 9. 15-åriga flickans advokat: Hon är glad att det är över
 10.  Advokaten: Lindberg kommer billigt undan  

Intressanta länkar. Skrämmande och äckliga på samma gång.

Vem kan man lita på om man inte ska kunna lita på en polis? En polischef som utnyttjat flera personer och som bara får 6 1 /2 års fängelse. Ett hån mot alla offer anser jag.Han ska behandlas med terapi. Frågan är om det hjälper på en sådan människa som inte anser sig ha gjort fel.


Jag förstår inte hur en sådan människa har kunnat leva det dubbelliv han levde utan att visa något för någon annan. Helt otroligt. Jag finner inga ord ärligt talat.


Dessa brott som finns överallt. En människa ha bara ett liv. Är det så här de ska förvalta det? Är det verkligen värt att sitta inne de år de fått för det dom har gjort?


För min del så tycker jag iofs att de flesta brottslingar får för lite straff. Som sagt. Det blir ett hån mot alla offer. Förövaren är fri när han/hon kommit ut ur fängelset men för offret så har de fått en livstidsdom.


Intressant?

  Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

  Tycker du om min blogg? Lägg gärna till den i bloglovin eller i följaren till höger ;-)

  1 kommentar:

  1. Tja. Frågan är om bara ett hämndstraff hjälper ett enda dugg heller? Han ska ju ut någon gång, och vad skulle komma ut efter ett sånt straff med tanke på vad som spärrades in?

   Jag hade stora problem att se logiken i svensk straffpraxis, men efter en utbildning i juridik (på KY-nivå) skingrades dimmorna och det blev mycket lättare att begripa både vårt svenska system, straffskalor, lagtext och varför ett visst brott har ett visst straffvärde. Kan rekommendera det!

   SvaraRadera

  Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
  Önskar dig en fin dag ♥

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...