lördag 9 april 2011

Fy för regeringen

Jag hamnade som vanligt på aftonbladet och såg en artikel om en äldre man som fått parkinson. Ja äldre och äldre är han ju inte i sig för han är bara 63 år gammal. Han fick slåss mot försäkringskassan för att få ersättning när han fick gå hemma och inte klarade av sitt arbete mer. Han fick avslag för att han hade som intresse att lägga över musik från LP till CD och han hade intresse av att släktforska.

Så jädrans sjukt!!! Nu fick han rätt men det tog  1 1/2 år samt en massa ork och energi. Denna regering vi har har verkligen gjort bra ifrån sig. Ta från de fattiga och ge de rika ännu mer. Ni som röstade på dom får kanske några hundralappar mer i månaden men de som verkligen måste kämpa tänker ingen på. En regering som är mer jämställd hade kanske inte varit så fel att ha. Ni som röstade på Aliansen skulle egentligen få genomleva ett sådant helvete som denna man fick göra !

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

10 kommentarer:

 1. Så du anser alltså på fullt allvar att personer som hellre gör något annat än något de kan få lön för ska försörjas av andra skattebetalare?

  Väldigt många skulle vilja ägna sig åt sin hobby istället för sitt arbete så hur ska ekonomin gå ihop har du tänkt?

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det var länge sedan som det fanns något alls att rösta på... oberoende av block!

  Kramar <3<3<3

  SvaraRadera
 3. Det är väl skillnad på att vilja arbeta eller kunna arbeta? Eller bara för att man inte kan göra ett vettigt handtag så får man inte lov att ha en hobby? Vem skulle anställa en man som inte kan hålla sina hände i styr på gund av sin sjukdom? Han hade ett jobb men fick avgå på grund av att han inte kunde utföra sitt arbete. Hur ska han försörja sig menar du? Han som inte kan få eller har ett arbete och kan inte utföra det på grund av sin sjukdom.

  SvaraRadera
 4. Fast då kvarstår frågan varför någon annan ska betala om man ägnar sig åt sin hobby när man hade kunnat tjäna pengar själv?

  Ska påpekas att jag inte hänger killen i artikeln eftersom jag inte mer än vad som står om honom i den. Mitt svar är tänkte mer generellt eftersom din blogg kändes generell.

  SvaraRadera
 5. Han kan ju inte tjäna sina pengar själv. Hans sjukdom gör att han inte kan utföra sitt arbete och ingen vill anställa någon som inte kan arbeta.

  En hobby har alla, men det är inte alla som kan utföra den. Bara för att han har en hobby så är det ingen som säger att han sitter där dagligen och i flera timmar. Vilket jag har svårt för att tro att han gör då han har den sjukdomen han har.

  Jag har flera hobbyn men jag utför inte någon av dom för tillfället på grund av brist av tid. Men hobbyn kan jag ha iaf.

  SvaraRadera
 6. Re: Nissa sa...
  Vet inte hur gammal du är men själv är jag 52 år! Jag är för närvarande fullt frisk och har ett jobb jag går till 5 dagar i veckan, ibland mera. Av ditt inlägg att döma är en av skillnaden mellan oss att vi har olik grad av medvetande av våran egen dödlighet/sårbarhet! Jag inser att jag redan imorgon kan drabbas av sjukdom! Jag inser att jag kan få en hjärnblödning nästa vecka! Jag inser att jag om en månad kan få ett cancer besked av min läkare! Jag inser att jag kan bli påkörd av en rattfyllerist när jag går ut med hunden imorgon! Det här är inget jag ständigt går och tänker på men vi borde alla vara medvetna om att ingen av oss är stålmän/stålkvinnor, att ingen av oss går säkra från sjukdom/olyckor! Inte ens en Alliansväljare kan friköpa sig från den risken! Reinfeldt kan ge er hur många jobbskatteavdrag som helst men han kan inte ge er en garanti att för evigt vara befriade från sjukdomar och/eller olyckor! Om vi alla tänkte ett snäpp längre än vad näsan/plånboken räcker borde vi alla inse värdet av en bra sjukförsäkring som ger oss en likaledes rimlig chans att försörja oss om/när vi drabbas av sjukdom/olycka! Tyvärr verkar inte många Alliansväljare medvetna om sin egen dödlighet/sårbarhet därav av alla dessa empatilösa inlägg på div. olika debattforum och bloggar!

  SvaraRadera
 7. Kent K. Det var en bra kommentar du kom med. Den säger en del kan jag säga! Synd inte alla tänker som du!

  SvaraRadera
 8. Tack sjubarnsmamma! Ja jag tycker att vi alla behöver tänka lite längre än vad våra näsor räcker ibland, "tänka utanför lådan" så att säga! Det gäller på många områden. Resursfördelningen i världen är ju helt snedvriden. Om resurserna fördelades mera rättvist skulle det inte behövas några hjälporganisationer, inte ett enda barn skulle behöva gå utan mat någonstans i världen! Istället lever västerländska företag gott på andras naturtillgångar och billig arbetskraft, ingen tvingar dem att ge något tillbaka till dessa utnyttjade människor! Många av de företag som nu har verksamhet i Kina har under årtionden "hatat" kommunism och kommunistiska regimer. Nu när de har chans att tjäna en "hacka" på att utnyttja billig arbetskraft i det kommunistiska Kina är de inte sena att hoppa på det tåget. Snabba klipp är det som styr företag idag och med det verkar ett cyniskt utnyttjande av människor följa per automatik! Är uppriktigt orolig för mina barn och barnbarns framtid, vad är det för samhälle/värld vi lämnar över till dem!?

  SvaraRadera
 9. Åter till sjukförsäkringen, här kommer ett inlägg till angående det:
  De som är sjuka vill ju inget annat än att bli friska och kunna jobba fullt ut! Det är ju där det grundläggande feltänket ligger hos Alliansen! De förutsätter att alla sjuka bara simulerar och enbart vill leva gott på andra! De har verkligen märkliga referensramar som de fattar sina beslut efter! Med nuvarande sjukreform skall din arbetsförmåga jämföras med en "fantasi arbetsmarknad" alltså jobb som inte finns i verkligheten! Visst, det är klart att även om du är totalt sängbunden kan du ju med hjälp av sängen fungera som dörrstopp i någon butik eller så men det jobbet finns ju inte in verkligheten vilket inte dagens regler tar någon hänsyn till!
  Om regeringen kunde vara ärliga både mot befolkningen och sig själva skulle de ju inse att det i stort sett inte finns ett endaste företag i Sverige som anställer någon som har någon form av funktionsnedsättning, det är arbetsförmåga till 110% som gäller! Detta vet vi som lever i verkligheten! Så vad regeringen ( och vissa andra tydligen) måste inse är att många av de som nu av Försäkringskassan anses ha en liten arbetsförmåga aldrig kommer att kunna få ett jobb på den reguljära arbetsmarknaden, det är sanningen/verkligheten! Då har ju regeringen tre vägar att välja på: 1. Tvinga arbetsgivarna med lagar att anställa dessa människor. 2. Skapa anpassade jobb inom offentlig sektor. 3. Låta dem få vara sjuka med en rimlig ersättning för sin försörjning!
  Något MÅSTE göras, som det är nu fungerar det INTE! Vi kan inte låta sjuka människor bli hänvisade till socialkontoren för sin försörjning!

  SvaraRadera
 10. Det är så sant som det är sagt. Skulle en sjuk människa få välja mellan att arbeta eller gå hemma med försörjningsstöd så tror jag att den väljer att arbeta. Det finns ingen som vill vara sjuk. Inte på riktigt iaf. Jag tycker det är förnedrande mot de som är sjuka att tvinga dom att gå ut till arbetslivet. Det arbetsliv som de inte klarar av samt så finns det inget företag som anställer någon som inte kan utföra ett arbete.

  Jag håller med dig. Vilket samhälle är det vi lämnar ver till våra barn. Det är riktigt skrämmande faktiskt!

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...