onsdag 21 september 2011

Är det verkligen rättvisan som segrar?

Troy Davis är 42 år gammal och väntar på att hans dödsstraff ska verkställas. Han har några timmar kvar i livet för klockan 19:00 släcks det för gott om han inte benådas. Han blev fälld för ett mord som det inte finns styrkande bevis för och jag kan ju tycka att det är märkligt att han kan bli fälld när det inte finns något som binder honom till mordet eller mordplatsen. Kan det bero på att offret var en polis? Alla vet ju att när en polis mördas så blir det lite mer personligt för kollegorna och de gör allt för att straffa den skyldige.

Som anhörig vill man oxå straffa den skyldige och skulle det varit min anhörig som blev mördad så hade jag nog oxå varit hatisk och skulle vilja se den skyldige död. Men måste man inte vara 100 % säker på att det är rätt man som blir anhållen och anklagad och sedan straffad?

Jag som anhörig (inte med denna man utan generell tanke) skulle inte vilja att fel man straffades för tänk så hemskt att veta att den som egentligen är skyldig är en fri man eller kvinna. Det fanns från början 9 vittnen men 7 av dom har tagit tillbaka sina vittnesmål och orsaken skulle vara för att de var rädda för att polisen skulle straffa dom annars.

Man vet ju aldrig vad som är sant eller inte med tanke på att det inte finns något DNA, mordvapen eller andra tekniska undersökningar som binder denna man Troy Davis till brottet. Hur i hela fridens namn kan de då avrätta honom? Tänk om det är fel man? Det är mord även det och de som fastställt det borde straffas även dom.

Citat aftonbladet:
Den mördade polismannens mamma Anneliese MacPhail säger:
- Det här var vad vi ville, och det här är vad vi fick. Vi ville få det överstökat, och att han ska få sitt straff.
Polismannens dotter Madison var ett år när han mördades 1989. Sonen Mark var då nyfödd. Sonen säger i dag:
- Äntligen har rättvisan segrat för min far.

Rättvisan segrat? Har den? Det kommer man aldrig att få veta om de avrättar denna man och utan att säkra bevis först. Det kan faktiskt vara en annan som går fri och då anser jag inte att rättvisan har segrat! Däremot hämnden har men det är kanske en oskyldig man som får betala för den.

Det finns en fan sida på Facebook där man kan ge sitt stöd. Den finner du HÄR.

Läs mer om det hela i Svd - sr - aftonbladet

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen :-D eller pusha vidare

1 kommentar:

  1. Jag är stor motståndare till dödsstraff i allmänhet och i synnerhet när jag läser om fallet med Troy Davis. I USA finns en stark opinion för dödsstraff bland vanligt folk. Man kan därför misstänka att det finns ett inslag populism med i spelet när myndigheterna hellre vill avrätta än ha en ordentlig prävning av målet.

    SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...