lördag 25 februari 2012

Ge dig Herman Lindqvist

Jag blir nästan arg på att gå in på aftonbladet och läsa om den dära Herman Lindqvist. Tyvärr kan man ju inte låta bli att läsa det heller för det är det första man får se när man går in på deras sida.

Citat aftonbladet: 
– Det är totalt oväntat och mycket olämpligt att en svensk framtida drottning heter Estelle. Det är helt emot all tradition och erfarenhet. Den enda Estelle ur kungahusets historia var inte en svensk, utan en amerikansk miljonärsdotter som var gift med Folke Bernadotte. Vad jag förstår har kronprinsessan aldrig träffat henne, säger Herman Lindqvist till Aftonbladet.

Varför måste man hålla på traditionerna för? Är det svenska folket eller i detta fallet Herman Lindqvist som ska bestämma vår framtida drottnings namn? Jag tycker att det är ett tungt namn och det är maffigt på något sätt. Tänk er i framtiden hur det kommer att låta: Drottning Estelle. Det är vackert och det är modernt.

Man måste faktiskt följa med i tiden med och inte stå och stampa på samma plats hela tiden. Ingen annan mer än Kronprinsessan och hennes make har med namnvalen att göra egentligen. Nej jag tycker att han har gått lite för långt faktiskt. Ingen av prinsessans namn är lämpliga säger han. Ewa är inte kungligt och det är inte Mary heller för det är inget svensk namn utan det skulle isf vara Maria. Vad spelar det för roll?

Vad gjorde dom första gången de satte en kung eller drottning i vårt land? Det fanns ju inga kungliga namn då. Bebisen är inte så gammal och de ska redan börja hacka på hennes namn. låt familjen få vara ifred och sköt er själva!

Fler blogginlägg om estelleestelle silvia ewa maryprinsessan estelle,kungahuset

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Intressant?

4 kommentarer:

 1. bara jag som håller med Herman lite då,namnet får mig att tänka på Estrella chips ju.
  Men de får ju välja vad de vill inte alls det men jag tycker ändå det är en skumt namn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, jo jag tänker också på Estrella-chips. Estelle är ett otypmligt och inte alls drottninglikt namn, men självklart ska de välja det namn de själva tycker om. Ingen klagar ju på vad jag döpt mina barn till...
   Personligen hade jag föredragit att de valt svenska namn till en svensk blivande drottning (både Estelle och Mary är ju engelska/amerikanska) men det är ju som sagt inte upp till oss andra, men åsikter är det nog många av oss som har ändå ;-)

   Radera
 2. Jag tycker inte det är fullt namn, men jag tycker inte det helt passar en framtida drottning som ska hålla Sveriges traditioner, men med det menar jag absolut inte en Aster men nått annat hade jag nog valt som framtidens drottning. =)

  SvaraRadera

Tack för att du läste mitt blogginlägg. Du är välkommen tillbaka.
Önskar dig en fin dag ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...